Hva er en dampovn? Dette bør du vite
En ovn med dampfunksjon, også kalt dampovn, har blitt mer og mer populært i det siste. Dampen i ovnen tar matlagingen til nye høyder når det gjelder smaker, men også farger, næringsstoffer og konsistens bevares på en bedre måte. Oppdag fordelene med en dampovn.
Hvordan fungerer en ovn med dampfunksjon?
For å bruke damp til matlaging må du først og fremst fylle beholderen med vann eller tilsette vann i bunnen av dampovnen. Deretter velger du ønsket dampnivå. Når ovnen varmes opp omdannes vannet til damp. Den skånsomme og jevne oppvarmingen bevarer smakene, men også råvarenes konsistens og næringsstoffer. Dette resulterer i at alt fra fisk til grillet kylling blir perfekt stekt med en gyldenbrun, sprø skorpe og en saftig kjerne.
Bak eller lag mat med damp - Saftig kjerne, sprø skorpe
Våre dampovner er vanlige ovner med muligheten til å tilføre damp. Dampen jobber i harmoni med tradisjonell varme for å forbedre smak og konsistens når man bruker innstillingene for lav, middels eller høy damp. Kun damp bruker null tradisjonell varme og er optimalt for skånsom tilberedning av matvarer som fisk eller grønnsaker.
Ved å tilsette damp når du baker får du en myk kjerne med en sprø skorpe. Dampen sørger for at deigen hever raskere og jevnere med et luftig resultat.
Er dampovn en god idé?
Dampovner kan tilberede mye mer enn bare grønnsaker. Dampovner har lenge vært restauranter i toppklasses hemmelige våpen. Den tilsatte dampen forbedrer smak og konsistens samtidig som den bevarer sprøheten, slik at hvert måltid blir en utsøkt opplevelse. For eksempel trenger du aldri mer å spise en tørr og kjedelig kylling. Med damp tilberedes maten mer skånsomt og du får en perfekt grillet kylling med saftig kjøtt og sprøtt skinn.
Smak og næringsstoffer bevares med damp
Matlaging med damp gir synlige resultater. Råvarene bevarer fargene etter tilberedning. De bevarer også næringsstoffene og vitaminene bedre enn andre matlagingsmetoder.
ingen kjedelige og tørre rester
Damp er også perfekt til å varme opp gårsdagens rester. Dampen forhindrer at skorpen blir tørr, samtidig som at varmen fordeles skånsomt og jevnt. Resultatet er at gårsdagens måltid smaker liker godt som når det først ble laget - aldri mer tørr kylling!
Energisparende matlaging
Når vannet kondenserer i ovnen og danner damp trenger varmen dypere og raskere inn i maten. Varme beveger seg raskere gjennom vann enn gjennom varm luft. Det resulterer i mindre miljøpåvirkning og lavere strømkostnader for deg.
Dampfunksjonen er enkel å bruke
Det er ikke vanskelig i det hele tatt å bruke en dampovn – sett maten inn i ovnen, fyll beholderen med vann, og velg temperatur og hvor mye damp som skal tilsettes.
Relaterte artikler
Dampovn - den komplette guiden for dampkoking
Oppdag mer fra Electrolux
-
-
Kjøpsguide: Slik velger du riktig ovn
Vanskelig å velge? Ikke noe problem! Vi hjelper deg.
-
Tips og inspirasjon
Se flere inspirerende artikler med tips til hjemmet og hverdagen.