Lag sunn og næringsrik mat med en dampovn

Spis sunn mat og få i deg mer næring for en bedre helse. Med en ovn med dampfunksjon bevarer maten sine beste egenskaper. Vi gir deg seks gode grunner til hvorfor du bør lage mer mat i en dampovn.

Dampet brokkoli ligger på en tallerken på et bord med annen dampet mat.

Damp gir sunn mat fylt med næring

Flere undersøkelser viser at mat som er tilberedt med damp inneholder en betydelig større mengde vitaminer og mineraler enn hva kokt mat gjør. Færre næringsstoffer forsvinner under tilberedningen med damp, og retten blir derfor sunnere og mer næringsrik. Middagene blir også en større kulinarisk opplevelse, da fargene, konsistensen og saftigheten bevares på en bedre måte.

Unngå farlige fettstoffer

Dampet mat inneholder mindre fett, da du ikke trenger å bruke smør og olje som man vanligvis bruker ved steking.

Bevar næringsstoffer og konsistens

Damp bevarer opptil 90 % C-vitamin.* Fargene og spensten bevares når du lager maten i en ovn med damp, da dampede råvarer ikke suger til seg unødvendig væske. Du koker heller ikke bort viktige næringsstoffer.

*Basert på eksterne tester hvor nivået av C-vitamin i rå brokkoli ble sammenlignet med dampet brokkoli. Testen er utført basert på askorbinsyre (C-vitamin) i mat med HPLC/UV-synlig metode.

Riktig pH-verdi

Når du koker grønnsaker går de fra å være basiske til å være syredannede. Men når du damper dem vil de beholde sin riktige pH-verdi og du får dermed en bedre balanse i kroppen.

Laks blir tilberedt i en dampovn.

Raskt og enkelt å lage

Når du lager mat i en ovn med damp er det mindre jobb under selve tilberedningen fordi rettene lager praktisk talt seg selv, og maten blir raskere ferdig ettersom ovnen holder en jevnere temperatur. Dermed får du mer tid til andre ting.

På grunn av at dampet mat ikke tar smak fra andre retter i samme ovn kan du effektivisere matlagingen ved å lage flere retter samtidig i samme ovn. Enda en måte å spare tid på og gjøre matlagingen enklere.

 

Relaterte artikler

Dampovn - den komplette guiden for dampkoking

Damp - den siste trenden på nordmenns kjøkken

Hvordan fungerer en dampovn?

Sunn mat til barn - fem gode vaner for de minste

Hva er SousVide?

Oppdag mer fra Electrolux

  • Døren på en dampovn står åpen mens mat blir tilberedt inni ovnen.
    Ovn med dampfunksjon

    Ta matlagingen til neste nivå. Se våre dampovner.

  • Vakuumpakket mat blir tilberedt i en dampovn fra Electrolux.
    Kjøpsguide: Slik velger du riktig ovn

    Vanskelig å velge? Ikke noe problem! Vi hjelper deg.

  • En mann og en kvinne står og prater på et kjøkken mens de lager mat.
    Tips og inspirasjon

    Se flere inspirerende artikler med tips til hjemmet og hverdagen.