Grill hel kylling fylt med timian, sitron og hvitløk i airfryer

Slik tilbereder du en hel kylling smaksatt med sitron og timian i en airfryer. Med en airfryer kan du nyte en smakfull helstekt kylling med saftig innside og sprøtt skinn - helt uten oppstyr. Å tilberede en hel kylling i en airfryer er et godt alternativ hvis du har dårlig tid. Det er raskere, enklere og saftigere! Du trenger ikke å forvarme ovnen, og kyllingen blir perfekt tilberedt på null komma niks.

Server med en god salat, poteter og dipsaus.

Ingredienser (Porsjoner: 4)

  • 1 hel kylling, 1,2 kg
  • 1 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss salt
  • 1 ss svart pepper
  • Fersk timian
  • Olivenolje (valgfritt)

Slik gjør du det:

  1. Start med å skylle kyllingen i kaldt vann og tørk den tørr med kjøkkenpapir.
  2. Skjær sitronen i to og fyll kyllingen med sitron, timian og hvitløk. Press sitronsaften fra den andre sitronhalvdelen over kyllingen.
  3. Gni kyllingen med salt og pepper. Pensle på et lag med olivenolje for ekstra farge og smak (valgfritt).
  4. Legg kyllingen i kurven og stek den med programmet Whole Chicken eller ved 180° i ca. 40 minutter.
  5. Øk deretter temperaturen til 200° i ca. 5 minutter for å få en gyllenbrun og sprø overflate.
  6. Når kyllingen er ferdigstekt, skal den ha en indre temperatur på 82° ved lårbenet. La kyllingen hvile i 10 minutter etter tilberedning.

Se andre oppskrifter for din Airfryer

Tilbered stekte grønnsaker i airfryer

Sprø søtpotetpommes frites

Saftig laks med pepperkorn og appelsin

Perfekt stekt kjøtt i airfryer

Sprø kyllinglår

Bake saftige blåbærmuffins i airfryer

Oppdag mer fra Electrolux