Tilbered perfekt stekt kjøtt i airfryer - entrecote eller mørbradbiff
Visste du at du kan tilberede kjøtt i en airfryer? Ved å tilberede kjøtt som entrecôte eller mørbradbiff i en airfryer kan du få saftig kjøtt med en vakker gyllenbrun overflate - og det går raskt! Se oppskriften nedenfor.
Perfekt med en fin salat, potetgrateng og saus.
Ingredienser (Porsjoner: 2 stk)
- 225 g entrecote / mørbradbiff
- 1 klype salt
- 1 klype svart pepper
- 1 ts fersk, hakket rosmarin
- Olivenolje (valgfritt)
Gjør som følger:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet før tilberedning - minst en time før.
- Forvarm airfryeren på 200 grader i 5 minutter.
- Tørk kjøttet med kjøkkenpapir.
- Krydre kjøttet på begge sider med salt, pepper og rosmarin. Pensle på et lag med olivenolje for smak og farge (valgfritt).
- Legg kjøttet i airfryeren og stek det på kjøttprogrammet: Stek på 200° i ca. 6 minutter. Kjør programmet til ønsket kjernetemperatur - bruk steketermometer.
Blodig/rare: 52-54 grader
Medium stekt: 56-60 grader
Medium gjennomstekt: 60-65 grader
Godt gjennomstekt: 68-70 grader - Ta ut kjøttet og la det hvile i 5-10 minutter etter at programmet er ferdig.
Se andre oppskrifter for din Airfryer
Tilbered stekte grønnsaker i airfryer
Saftig laks med pepperkorn og appelsin
Oppdag mer fra Electrolux
Oppdag mer fra Electrolux
-
-
-
Airfryer-oppskrifter
Finn smakfulle og enkle oppskrifter til din airfryer. Finn inspirasjon til deilige måltider, snacks og tilbehør.