Bløtkake
Berits bløtkake
med kirsebærblomst og grønn te
Dette er vinneren av den andre episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake en bløtkake.
Ingredienser
Nøttebunn
60 g eggehvite, 60 g sukker, 50 g hasselnøtter, 30 g kokosmasse, 50 g melis
Kokoskrem
2 bokser kokosmelk fra Santa Maria (ikke light variant) som har stått i kjøleskap over natten, 20 g melis, 200 g mascarpone, 1 ss sitron
Sjokoladebavaroise
4 plater gelantin, 450 g sjokolade 61%, 300 g H-melk, 80 g eggeplommer, 70 g sukker, 300 g kremfløte
Sjokoladeglacage
300 g sjokolade 61%, 175 g + 125 g kremfløte, 75 g sukker, 40 g glukose
Pynt
Kokosmasse, 1 kurv jordbær
Slik gjør du
Montering
1. Kjevle ut 2 marsipansirkler a 26 cm. Dryss litt melis på benken, kjevle ut marsipanen tynt og stikk ut med en kakering, evt. finskjær kanten med skalpell (spesielt hvis du ikke skal kle med krem, men vise lagene).
2. Del kremen i 2 like deler.
3. Plasser den ene mandelbunnen midt på kakefatet.
4. Legg en marsipansirkel oppå.
5. Ha 1 del krem over marsipansirkelen, og legg deretter på en ny kakebunn, marsipansirkel, resten av kremen, og til slutt den siste kakebunnen.
Dekor
Ingredienser
700 g kremfløte, 3 ss melis, litt Matchapulver, hermetiserte kirsebærblomster eller tørkede kirsebærblomstblader, mynteblader
Slik gjør du
1. Pisk kremfløte med melis.
2. Dekk kaken med krem, så jevnt og pinlig nøyaktig som mulig. Tenk japansk stramhet.
3. Sprøyt åtte store kremdotter symmetrisk rundt kanten og bruk en te-sil til å «bestøve» kremdottene lett med grønn-te pulver.
4. Legg på en kirsebærblomst på hver kremdott.
Oppdag flere oppskrifter
Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.