Sommerpai
Fredriks butterdeigspai
med sjokolade og bringebær / mascarponekrempai med jordbær
Dette er vinneren av den sjette episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake en sommerpai.
Ingredienser
Deig til begge paiene
250 g hvetemel, 110 g kaldt vann, 125+75 g kaldt saltet meierismør, 5 g salt
1. Elt sammen alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile noen minutter i kjøleskapet.
2. Bank smøret mykt mellom bakepapir.
3. Kjevle ut deigen, og pakk inn smøret i deigen. Brett deien slik som en butterdeig skal brettes.
4. Kutt avlange rektangeler av deigen til de med sjokolade, og runde til de med mascarpone og jordbær, prikk forsiktig med gaffel.
5. Stek på 180 grader i 30 minutter.
Butterdeigspai med sjokolade og bringebær
Butterdeigspai med mascarpone og jordbær
Mascarponekrem
200 g mascarpone, 200 g kremfløte, 50 g melis, 2 ss sitronsaft
Rør alle ingrediensene godt sammen.
500 g jordbær
Sitrongele
1,5 gelantinplate, 25 g glukose, 50 g vann, 20 g sukker, saften av ½ sitron
1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
2. Ha mascarponekrem i den avkjølte tertebunnen.
3. Ha deretter på jordbær, og pensle på sitrongeléen.
Oppdag flere oppskrifter
Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.