Crème brûlée

Delikat pudding

Berømt for å være knasende sprø

En klassiker for alle som trenger noe søtt i livet.

Ingredienser til crème brûlée

(Nok til fem 100 g porsjoner)

400 g kremfløte, 6 eggeplommer, 80 g sukker, én vaniljestang (utskrapet marg)

Fremgangsmåte

Bakeren setter sammen ingrediensene til vaniljesaus

1) Tilbered eggekremen

Bruk kjøkkenassistenten til å blande sammen sukker, fløte, marg fra vaniljestangen og eggeplommer. Sørg for at ingrediensene er helt rørt sammen. Eventuelt kan du bruke litt tid på å blande for hånd. Hell deretter blandingen i ildfaste porsjonsformer.

Electrolux kjøkkenassistent
Møt kjøkkenassistenten

Visp og bland deg til bedre baking. Kjøkkenassistenten vår gjør de tøffe jobbene lettere, slik at du får mer tid til det som er gøy.

En baker setter ovnen til PlusSteam-innstillingen, klar for vaniljesausen

2) Klargjør ovnen

Bruk av damp bevarer den lette vaniljesmaken og konsistensen i vaniljesausen i tilberedingen av denne klassiske desserten. Hell 100 ml vann i dampovnsrommet. Still knappen til PlusSteam-symbolet, varm ovnen til 120 °C og trykk på PlusSteam-knappen. Deretter kan du lene deg tilbake og slappe av i 5 minutter.

En baker karamelliserer sukkeret på en creme brulee med en blåselampe

3) Stek, strø, svi

Etter fem minutter har ovnen fått tid til å justere seg, og du er klar til å sette inn crème brûléen. Stek den i 30 minutter, eller til eggekremen er litt bevegelig i midten. Deretter lar du den hvile i et kjøleskap i minst 3 timer, til den har stivnet. Strø sukker på toppen, og karamelliser den ved å brenne sukkeret med en blåselampe. Dette vil gi puddingene den berømte knasende sprøheten. God appetitt!

  • Sjokoladekake
    Sjokoladeformkake
  • Sitronmarengspai
    Sitronmarengspai med et dryss av melis
  • Bakt ostekake
    Bakt ostekake