Ingredienser til crème brûlée
(Nok til fem 100 g porsjoner)
400 g kremfløte, 6 eggeplommer, 80 g sukker, én vaniljestang (utskrapet marg)
Fremgangsmåte
1) Tilbered eggekremen
Bruk kjøkkenassistenten til å blande sammen sukker, fløte, marg fra vaniljestangen og eggeplommer. Sørg for at ingrediensene er helt rørt sammen. Eventuelt kan du bruke litt tid på å blande for hånd. Hell deretter blandingen i ildfaste porsjonsformer.
Visp og bland deg til bedre baking. Kjøkkenassistenten vår gjør de tøffe jobbene lettere, slik at du får mer tid til det som er gøy.
2) Klargjør ovnen
Bruk av damp bevarer den lette vaniljesmaken og konsistensen i vaniljesausen i tilberedingen av denne klassiske desserten. Hell 100 ml vann i dampovnsrommet. Still knappen til PlusSteam-symbolet, varm ovnen til 120 °C og trykk på PlusSteam-knappen. Deretter kan du lene deg tilbake og slappe av i 5 minutter.
3) Stek, strø, svi
Etter fem minutter har ovnen fått tid til å justere seg, og du er klar til å sette inn crème brûléen. Stek den i 30 minutter, eller til eggekremen er litt bevegelig i midten. Deretter lar du den hvile i et kjøleskap i minst 3 timer, til den har stivnet. Strø sukker på toppen, og karamelliser den ved å brenne sukkeret med en blåselampe. Dette vil gi puddingene den berømte knasende sprøheten. God appetitt!