Flate brød
Éricas fest foccacia
& søtpotetlefser
Dette er vinneren av den tredje episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake under tema flate brød.
Fest focaccia
Søtpotetlefser
Ingredisenser
260 g søtpotet, 75 g rugmel, 75 g hvetemel, 1 ts spisskumin frø, 2 ts salt, 4 ss usaltet smør
Slik gjør du
1. Kok potetene. Mal potetene minst to ganger.
2. La den hvile ca 10 minutter. Deretter bland potet med rugmel og hvetemel.
3. Fordel deigen i porsjoner av 45 gram. Rull deigen i mer hvetemel og kjevle den ut.
4. Steke lompene på en varme stekepanne, ca 2 minutter på hver side.
5. Stikk i lompene med gaffel så de ikke blåser opp.
6. Dekk lompene med en kjøkkenhåndkle for at de ikke blir tørre.
Oppdag flere oppskrifter
Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.