Europa
Torta de huevos
à la Tanja
Dette er vinneren av den fjerdje episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake under tema Europa.
Ingredienser
Bunn
2 håndfuller med valnøtter, 8 egg, 3 sitroner (kun revet skall), 3 dl Yogurt Naturell, 6 dl sukker, 9 dl hvetemel, 3 dl raps olje, 1 ½ dl cointreau (alkohol), 1 ½ dl anis (alkohol), 2 ss bakepulver6 eggeplommer
Appelsin curd
½ dl ferskpresset appelsinjuice, 1 dl ferskpresset sitronjuice (ca 3 sitroner), 1 appelsin (kun revet skall), 1,7 dl sukker, 75 g kaldt smør (ikke smeltet)
Sitron curd
1 ½ dl sitronsaft (ca 3 sitroner), 1 ½ dl sukker, 3 egg, 100 gr smør, 2 ts revet sitronskall
Slik gjør du
Montering
1. Del kaken to ganger og legg lik del med appelsin curd og sitron curd sammen med krem i hvert lag.
2. Pynt med kremroser tilsatt litt melis. Hakk pecannøtter og ha på siden av kaken.
Oppdag flere oppskrifter
Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.