Bakt ostekake

Silkeaktig fyll

Crispy base

En jevn og kremet ostekake er den perfekte godbiten.

Ingredienser til ostekake

(Nok til en ostekake på 16 cm)

Skorpe
100 g Graham-kjeks, 2 ss sukker, 60 g smør (smeltet)

Fyll
500 g kremost, 2 ss hvetemel, 3 mellomstore egg, 40 ml kremfløte, 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Electrolux Masterpiece Blender som knuser kjeks til en kjeksbunn

1) Lag den perfekte kakebunnen

Forvarm ovnen til 180 °C og bruk en blender til å knuse Graham-kjeksen til fine smuler. Masterpiece-blenderen vår gjør kjeks om til smuler på bare noen sekunder, og er det perfekte verktøyet for jobben. Bland smulene med smeltet smør og sukker, og trykk deretter ut blandingen i en rund 16 cm kakeform. Stek kakebunnen i 10 minutter ved 180 °C for å få den sprø og perfekt. 

Electrolux Masterpiece Blender
Blend deg vei til bedre baking

Masterpiece Blender gir en jevn og myk konsistens på alt fra ostekakebunner til de glatteste supper. 

Baker stiller inn ovnen til PlusSteam-innstillingen

2) Lag fyllet

Pisk osten til den er kremaktig, før du tilsetter sukker, kremfløte, vaniljesukker, mel og egg. Hell 100 ml vann i ovnsrommet.  Still knappen på PlusSteam-symbolet, varm ovnen til 180 °C og trykk på PlusSteam-knappen. På bare 5 minutter er du klar til å starte bakingen.

En baker heller den glatte ostekakeblandingen i en kakeform, klar for stekeovnen

3) Hell, stek og avkjøl

Hell fyllet ditt i kakebunnen, og stek i 15 minutter ved 180 °C. Deretter senkes temperaturen til 120 °C i ytterligere 25 minutter, eller inntil kaken har stivnet, men er litt fuktig i midten. Ta den ut av ovnen og legg den på en rist. Avkjøl helt til ostekaken har stivnet og er glatt som silke.

  • Sjokoladekake
    Sjokoladeformkake
  • Crème brûlée
    Blåselampe som karamelliserer sukker på en creme brulee
  • Sitronmarengspai
    Sitronmarengspai med et dryss av melis