Ingredienser til ostekake
(Nok til en ostekake på 16 cm)
Skorpe
100 g Graham-kjeks, 2 ss sukker, 60 g smør (smeltet)
Fyll
500 g kremost, 2 ss hvetemel, 3 mellomstore egg, 40 ml kremfløte, 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
1) Lag den perfekte kakebunnen
Forvarm ovnen til 180 °C og bruk en blender til å knuse Graham-kjeksen til fine smuler. Masterpiece-blenderen vår gjør kjeks om til smuler på bare noen sekunder, og er det perfekte verktøyet for jobben. Bland smulene med smeltet smør og sukker, og trykk deretter ut blandingen i en rund 16 cm kakeform. Stek kakebunnen i 10 minutter ved 180 °C for å få den sprø og perfekt.
Masterpiece Blender gir en jevn og myk konsistens på alt fra ostekakebunner til de glatteste supper.
2) Lag fyllet
Pisk osten til den er kremaktig, før du tilsetter sukker, kremfløte, vaniljesukker, mel og egg. Hell 100 ml vann i ovnsrommet. Still knappen på PlusSteam-symbolet, varm ovnen til 180 °C og trykk på PlusSteam-knappen. På bare 5 minutter er du klar til å starte bakingen.
3) Hell, stek og avkjøl
Hell fyllet ditt i kakebunnen, og stek i 15 minutter ved 180 °C. Deretter senkes temperaturen til 120 °C i ytterligere 25 minutter, eller inntil kaken har stivnet, men er litt fuktig i midten. Ta den ut av ovnen og legg den på en rist. Avkjøl helt til ostekaken har stivnet og er glatt som silke.