Ingredienser til sjokoladeformkake
(Nok til en 16 cm sjokoladekake)
Formkake
3 store egg, 80 g sukker, 30 g potetstivelse, 40 g mel, 2 ss kakaopulver, 1,5 ts bakepulver
Fyll av mørk sjokolade
200 ml kremfløte, 90 g sukker, 260 g hakket mørk sjokolade, 30 g smør
Fremgangsmåte
1) Tilbered blandingen
Visp tre egg med sukker i en bolle, til sukkeret har løst seg opp. Hell blandingen i en blender og visp til den har blitt tre ganger så stor. Vår Kjøkkenassistent gjør vispingen enkel. Sikt potetstivelsen sammen med mel, kakao og bakepulver. Deretter folder du de tørre ingrediensene i den piskede eggedosisen. Hell røren ned i en 16 cm stor kakeform.
2) Damp til myk fuktighet
Hell 100 ml vann i dampovnsrommet. Still knappen til PlusSteam-symbolet, og varm opp ovnen til 180 °C. Trykk inn PlusSteam-knappen og vent i fem minutter. Sett kaken i ovnen og stek i 25 minutter, eller til formkaken er fast. Sett kaken på en rist, slik at den er helt avkjølt før du dekorerer den.
3) Lag silkeaktig fyll
Kok opp kremfløten og sukkeret i en kasserolle. Hell den varme fløteblandingen over smøret og den hakkede, mørke sjokoladen. La alt hvile i to minutter, før du visper blandingen silkemyk.
4) Sett sammen verket ditt
Skjær sukkerbrødet i to like, runde deler. Fordel halvparten av fyllet på den ene halvdelen av kaken. Plasser den andre halvdelen over, og fordel resten av fyllet på toppen, helt ut til kantene. Sett kaken i kjøleskapet i ca 20 minutter, eller til fyllet har stivnet. Unn deg selv et stykke og ikke glem å dele med andre!