Signaturkaken

Signaturkaken

Fredriks sjokoladekake

med bringebærmousse

Dette er vinneren av den første episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne bakte sin egen signaturkake. 

Ingredienser

Kakebunn
4 egg, 400 g sukker, 240 g meierismør, 60 g bakekakao, 400 g hvetemel, 560 g kulturmelk (ikke skummet), ½ ts natron, ½ ts bakepulver, 5 g salt, 10 g vaniljepulver

Bringebærmousse
250 g bringebærpuré (Lages av 550 gram tinte frosne bringebær, kjørt i en food-prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt for å sile bort steinene), 80 g vann, 100 g eggehvite, 190 g sukker, 3 gelantinplater, 150 g kremfløte

Sjokoladekrem
600 g sjokolade 64%, 700 g usaltet meierismør, 50 g bakekakao, 200 g eggeplomme, 200 g vann, 300 g sukker

Slik gjør du

Kakebunn
1. Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis.
2. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. 
3. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. 
4. Når alt er blandet fordeler du røren i tre former med 20 cm i diameter. 
5. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.

Bringebærmousse
1. Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 
2. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelantinplatene og la de smelte i den varme puréen. 
3. Bland det så med resten av bringebærpuréen. 
4. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. 
5. Rør med jevne mellomrom. Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader. 
6. Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs. 
7. Hell sukkerlaken i marengsen, og la den piske til den er kald. 
8. Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig. 
9. Pisk fløten lett, og vend dette inn i margensen i flere omganger. 
10. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt.

Sjokoladekrem
1. Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøles til ca. 25-30 grader. 
2. Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade. 
3. Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. 
4. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. 
5. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader. 
6. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og man har en myk, glatt og blank krem.

Les mer

Montering

Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover.

  • Berits bløtake
  • Torta la huevos a la Tanja
  • Fredriks sjokolade- og kokoskrem kake

Oppdag flere oppskrifter

Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.