Signaturkaken
Fredriks sjokoladekake
med bringebærmousse
Dette er vinneren av den første episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne bakte sin egen signaturkake.
Ingredienser
Kakebunn
4 egg, 400 g sukker, 240 g meierismør, 60 g bakekakao, 400 g hvetemel, 560 g kulturmelk (ikke skummet), ½ ts natron, ½ ts bakepulver, 5 g salt, 10 g vaniljepulver
Bringebærmousse
250 g bringebærpuré (Lages av 550 gram tinte frosne bringebær, kjørt i en food-prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt for å sile bort steinene), 80 g vann, 100 g eggehvite, 190 g sukker, 3 gelantinplater, 150 g kremfløte
Sjokoladekrem
600 g sjokolade 64%, 700 g usaltet meierismør, 50 g bakekakao, 200 g eggeplomme, 200 g vann, 300 g sukker
Slik gjør du
Montering
Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover.
Oppdag flere oppskrifter
Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.