Ingredienser
50 g fersk gjær for søte deiger – kjøleskapkaldt, 77 g eggeplommer – kjøleskapkalde, 77 g egg – kjøleskapkalde, 50 g sukker - kjøleskapkaldt, 700 g usaltet smør - kjøleskapskaldt, 770 g italiensk hvetemel tipo 00, pluss ekstra for utbaking – kjøleskapkaldt, 7 g salt, 1 l H-melk
1. Løs opp gjæren i vannet. Bland i egg.
2. Sikt og bland sammen sukker, mel og salt.
3. Ha i det våte, og rør sammen til en deig, rør så lite som mulig.
4. Ta over på benken og kjevle ut til 1 cm tykk rektangel.
5. Bank kaldt smør ca 1 cm tykt og dekk 1/2 deigen med det.
6. Brett den sammen, kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle til 1 cm og legg så i plastfolie og la hvile 15 min i fryseren.
7. Gjenta prosessen 2 ganger. La deigen hvile 25 min i fryser etter siste bretting.
Mens deigen hviler, lag fyll.
Utbaking
Del deigen i to like deler. La en del ligge i kjøleskapet mens du baker ut den ene.
Mandelkrem
200 g hvitt mandelmel, 200 g melis, 2 egg, 2 ss maizenna, 4 ts brun rom, 12 ss usaltet smør, romtemperert, 1 egg til pensling, en håndfull skivede mandler
1. Visp smøret kremete.
2. Miks inn mandelmelet, så melis, og til slutt egget. Visp til luftig.
3. Bland så inn maizenna og rom.