Koke poteter i en dampovn

Tilberedningstid: 30-35 minutter
Porsjoner: 4

Dampet potet

Visste du at du kan tilberede poteter med damp? Ved å dampe poteter i en dampovn unngår du at de blir vannete, slik de har en tendens til å bli når de kokes. Hele poteten får en god konsistens, hvor selv skallet smaker godt. Ved å måle potetenes temperatur under tilberedningen vet du akkurat når du skal ta de ut av ovnen for å få perfekt tempererte poteter.

Damping av poteter tar cirka 20-30 minutter, og den anbefalte temperaturen er 94-95 grader. Slik gjør du:


Ingredienser (4 porsjoner)

  • 20 stk. små poteter
  • Olivenolje/smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Legg potetene på et perforert bakebrett.

  2. Tilbered med Full damp på 95 grader i ovnen i ca. 20 min. eller til potetene er myke.

  3. Før servering, drypp over litt god olivenolje eller smør, og dryss over salt og pepper.


Se andre oppskrifter til dampovn

Perfekt asparges og brokkolini med damp

Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper

Dampet laks med sitron, asparges og poteter

Potet og purresuppe

Potetgrateng

Sommerlig potetsalat med ferske poteter

Dampet røye med urteolje

Konfiterte poteter

Oppdag mer fra Electrolux

  • Oppskrifter for dampovner
    Oppskrifter for dampovner

    Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovner med dampfunksjon skaper nye muligheter på kjøkkenet.

  • Matlaging
    Matlaging

    Ta matlagingen til nye høyder med våre innovative produkter.