Koke poteter i en dampovn
Tilberedningstid: 30-35 minutter
Porsjoner: 4
Visste du at du kan tilberede poteter med damp? Ved å dampe poteter i en dampovn unngår du at de blir vannete, slik de har en tendens til å bli når de kokes. Hele poteten får en god konsistens, hvor selv skallet smaker godt. Ved å måle potetenes temperatur under tilberedningen vet du akkurat når du skal ta de ut av ovnen for å få perfekt tempererte poteter.
Damping av poteter tar cirka 20-30 minutter, og den anbefalte temperaturen er 94-95 grader. Slik gjør du:
Ingredienser (4 porsjoner)
- 20 stk. små poteter
- Olivenolje/smør
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Legg potetene på et perforert bakebrett.
- Tilbered med Full damp på 95 grader i ovnen i ca. 20 min. eller til potetene er myke.
- Før servering, drypp over litt god olivenolje eller smør, og dryss over salt og pepper.
Se andre oppskrifter til dampovn
Perfekt asparges og brokkolini med damp
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Dampet laks med sitron, asparges og poteter
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-