Perfekt asparges og brokkolini med damp
Tilberedningstid: 3-5 minutter
Porsjoner: 4
Perfekt tilberedt brokkolini og asparges i en ovn med damp. Istedenfor at den gode smaken forsvinner ut i vannet, som lett kan skje under koking, sørger dampen for at både smak, næringsstoffer og konsistens bevares.
Ved å bruke damp kan du få perfekt tilberedt asparges og brokkolini. De kan serveres som de er med litt olivenolje, salt og pepper, eller med en god hollandaise. Perfekt som både hverdagsmat og til festlige anledninger. Se oppskriften her:
Ingredienser (4 porsjoner)
- 12 stk. grønn asparges
- 4 stk. brokkolini (eller brokkoli i mindre biter)
- Olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Del brokkolinien i fire biter og legg dem i isvann til de krøller seg.
- Skjær av stilken på aspargesen og legg dem på et perforert bakebrett sammen med brokkolinien.
- Damp grønnsakene med Full damp på 95 grader i ca. 3-5 min. eller til de har en liten kjerne igjen.
- Før servering, drypp over litt fin olivenolje, salt og pepper.
Se andre oppskrifter til dampovn
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Dampet laks med sitron, asparges og poteter
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-