Perfekt asparges og brokkolini med damp

Tilberedningstid: 3-5 minutter
Porsjoner: 4

Perfekt sparris och broccolini med ånga

Perfekt tilberedt brokkolini og asparges i en ovn med damp. Istedenfor at den gode smaken forsvinner ut i vannet, som lett kan skje under koking, sørger dampen for at både smak, næringsstoffer og konsistens bevares.

Ved å bruke damp kan du få perfekt tilberedt asparges og brokkolini. De kan serveres som de er med litt olivenolje, salt og pepper, eller med en god hollandaise. Perfekt som både hverdagsmat og til festlige anledninger. Se oppskriften her:


Ingredienser (4 porsjoner)

  • 12 stk. grønn asparges
  • 4 stk. brokkolini (eller brokkoli i mindre biter)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Del brokkolinien i fire biter og legg dem i isvann til de krøller seg.

  2. Skjær av stilken på aspargesen og legg dem på et perforert bakebrett sammen med brokkolinien.

  3. Damp grønnsakene med Full damp på 95 grader i ca. 3-5 min. eller til de har en liten kjerne igjen.

  4. Før servering, drypp over litt fin olivenolje, salt og pepper.


Se andre oppskrifter til dampovn

Dampede poteteter

Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper

Dampet laks med sitron, asparges og poteter

Potet og purresuppe

Potetgrateng

Sommerlig potetsalat med ferske poteter

Dampet røye med urteolje

Konfiterte poteter

Oppdag mer fra Electrolux

  • Oppskrifter for dampovner
    Oppskrifter for dampovner

    Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovner med dampfunksjon skaper nye muligheter på kjøkkenet.

  • Matlaging
    Matlaging

    Ta matlagingen til nye høyder med våre innovative produkter.