Dampet laks med sitron, asparges og poteter i dampovn
Tilberedningstid: 30 minutter
Porsjoner: 4
Slik tilbereder du perfekt dampet laks med sitron, asparges og poteter ved hjelp av dampovn. Ved å dampe ingrediensene i en dampovn bevarer du både smak og konsistens. Dampen tilbereder laksen skånsomt, slik at du får en saftig og perfekt tilberedt laks. Potetene får en fin tekstur og gjør at til og med skinnet smaker godt.
Denne oppskriften er enkel, smakfull og rask, og passer perfekt til familiemiddager. I tillegg slipper du mye oppvask - bare legg alle ingrediensene i en ildfast form eller et brett, så gjør dampovnen resten. Se hele oppskriften her.
Ingredienser
- Poteter
- Asparges
- Sitron
- 500 g lakseside
- Salt
- Svart pepper
- Persille
- Olivenolje
Slik gjør du det
- Still inn og forvarm dampovnen - velg Full Damp på 100 grader.
- Vask og skjær potetene i biter. Vend dem i olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Når ovnen har nådd riktig temperatur - Legg potetene i en ildfast form eller et brett og sett dem midt i ovnen. Damp potetene i 25 minutter.
- Mens potetene steker, gjør du klar aspargesene. Fjern den nederste delen av hver asparges ved å bøye enden ned til den knekker av. Hakk persillen fint.
- Etter 25 minutter tar du potetene ut av ovnen og gjør plass til laksen. Legg laksen og aspargesen sammen med potetene.
- Drypp over olivenolje, presset sitronsaft og den finhakkede persillen. Salt og pepre laksen og aspargesen.
- Damp i ytterligere 5-6 minutter.
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-