Dampet romanesco med fetaostkrem
Tilberedningstid: 40 minutter + tilberedning av linsesmulet 45 minutter
Porsjoner: 4
Damping er en skånsom og rask måte å tilberede grønnsaker på. Når de dampkokes, beholder de næringsstoffene bedre, og de får en naturlig vakker farge, noe som gjør det enkelt å tilsette grønnsaker i kostholdet ditt. Med en dampovn fra Electrolux kan du tilberede en stor mengde fargerike grønnsaker på mindre enn en halv time.
De dampede grønnsakene toppes med en deilig og smakfull fetaostkrem og drysses med knasende linsesmuler.
Linsesmulten kan med fordel lages dagen før, oppskriften gir 1 glass med crumble og oppbevares i et glass i kjøkkenskapet.
Ingredienser
- 1 moskusmelon
- 1 romanesco-kål eller brokkoli (eller gule og ribbede rødbeter)
- Salt
Fetaostkrem:
- 150 g fetaost
- 200 g smaksatt kremost
- ½ dl vann
- 2 msk majones
Linse- og valnøttcrumble::
- 1 ts grønne linser
- 60 g pekannøtter (eller valnøtter)
- 1 ts olivenolje
- ½ ts korianderfrø
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ts tørket rosmarin
Slik gjør du det:
- Lag linse- og valnøttcrumble. Forvarm ovnen til 150 °C på varmluftsovn. La linsene renne av i et dørslag og skyll dem, la dem renne av en stund. Skjær pekannøttene med en kniv til en grov smule. Legg linsene på to stykker kjøkkenpapir, og press overflødig fuktighet forsiktig ut av linsene.
- Legg linsene med nøtter og krydder i en bolle og tilsett krydder. Bland forsiktig og fordel på et bakepapir på et stekebrett. Stek i midten av ovnen i 20-40 minutter eller til linsene er tørre. Hell over i en bolle for avkjøling og pakk i romtemperatur i en glasskrukke med lokk.
- Hvis du skal dampe grønnsakene med en gang, la dem kjøle seg helt ned i ovnen før du damper dem.
- Halver moskusmelonen på langs og skrap ut frøene. Skjær den i noen skiver og fjern deretter skallet med en kniv. Skjær i 2-3 cm store biter. Del også romanescokålen og skjær den i bittstore biter.
- Legg grønnsakene i en ildfast form. Sett ovnen på Full Steam og temperaturen på 90°c. Sett grønnsakene i ovnen og damp i ca. 20 minutter eller til en gaffel glir lett inn i gresskaret. Krydre grønnsakene med salt til slutt.
- Mens grønnsakene dampes, lager du fetaostkremen. Smuldre fetaosten i en blender, tilsett kremost og vann, og kjør til en jevn krem. Hell over i en bolle, og rør majonesen inn i kremen med en pil. Hvis du vil, kan du ha fetaostkremen i en sprøytepose for enkel servering og for å holde den kald etter servering.
- Server de dampede grønnsakene med kremen og avslutt med en sprø linse-nøttcrumble.
Se andre oppskrifter til dampovn
Perfekt asparges og brokkolini med damp
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-