Perfekt dampet røye i dampovn
Tilberedningstid: 3 minutter
Porsjoner: 4
Se vår herlige oppskrift på dampet røye som er tilberedt i en dampovn. Når du lager fisk i en dampovn blir fisken tilberedt på en skånsom måte, slik at fisken ikke blir tørr og kjedelig. Med dampen får røyen et jevnere og saftigere resultat med fantastisk smak. Perfekt til både hverdagsmiddag og festlige anledninger!
Tips! Server røyen med den klassike smørsausen beurre blanc eller en god urteolje.
Ingredienser (4 porsjoner)
- 4 stk. røyefileter med skinn
- 25 g dill
- 2 dl matolje
- 75 g bladspinat
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
- Varm olje i en kjele til 80 grader.
- Legg urtene i blenderen, blend og hell på olje.
- Blend i 3-5 minutter eller til oljen blir mørkegrønn.
- Sil og avkjøl blandingen.
- Legg røyefiletene på en smurt bakeplate med skinnsiden opp
- Damp fisken med Full damp på 100 grader i ca. 3 minutter eller til det er enkelt å dra av skinnet.
- Anrett fisken på en tallerken og drypp olje rundt.
Se andre oppskrifter til dampovn
Perfekt asparges og brokkolini med damp
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Dampet laks med sitron, asparges og poteter
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-