Helstekt kylling i dampovn med olivenris
Tilberedningstid: 35 minutter
Antall porsjoner: 4
Noen ganger er de beste hjemmelagede måltidene de du trenger å gjøre minst for. Ved å tilberede helstekt kylling i dampovn får du en saftig kylling med sprø overflate - aldri mer tørr og kjedelig kylling! Denne oppskriften på helstekt kylling i ovn serveres med olivenris.
Ingredienser
- 1 hel kylling (eller 2 kyllinglår og 2 kyllingbrystfileter)
- 1 dl grønne oliven
- 1 dl kalamataoliven
- 1 sitron
- 2 ss fersk oregano
- 3½ dl langkornet ris
- 5 dl vann
- 4 sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- Salt og sort pepper
Slik gjør du:
- Krydre kyllingen med salt og pepper både innvendig og utvendig.
- Slå på ovnen med Steamify-funksjonen på 180 grader eller bruk lav damp på samme temperatur.
- La olivenene renne av, skjær sitronen i skiver og hakk oreganoen. Fordel risen i en stor ildfast form, og dryss over halvparten av oreganoen. Legg kyllingbitene i ildfast formen med skinnsiden opp (eller legg hele kyllingen oppå risen med skinnsiden opp). Dryss oliven over risen rundt kyllingbitene, legg sitronskiver her og der, noen på toppen av kyllingen. Hell vannet i formen og sett den inn i ovnen.
- Stikk steketermometeret inn i den tykkeste delen av stykket, men pass på at du ikke stikker det helt inn i beinet, da beinet varmes opp raskere enn kjøttet og kan gi en høyere temperaturavlesning. Sett alarm på ovnen for når kjernetemperaturen er 75 grader. Sett formen inn i ovnen for å steke, ca. 35 minutter.
- Hakk sjalottløk og hvitløk og fres dem i en stekepanne til de er myke, bland inn resten av oreganoen. Ta kyllingen ut av ovnen, tilsett løkblandingen og stek kyllingen videre til den har en kjernetemperatur på 75 °C.
Se andre oppskrifter til dampovn
Dampet romanesco med fetaostkrem
Perfekt asparges og brokkolini med damp
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-