Konfiterte poteter med SousVide
Tilberedningstid: 60-120 minutter
Porsjoner: 4
Slik lager du konfiterte poteter med SousVide-metoden i en dampovn. Konfiterte poteter er et smakfullt tilbehør, hvor både poteter, saus og krydder varmes sammen. Å konfitere poteter innebærer at de tilberedes i fett, ofte med krydre, for at potetene skal smake enda mer.
Det er smart å bruke en vakuumpose, men du kan alternativt legge potetene i en form med høye kanter. Tilberedes med fordel i en vakuumpose, en forseglet pose, som tåler varme og kan gjenbrukes med den såkalte SousVide-metoden.
Se hele oppskriften nedenfor:
Ingredienser (4 porsjoner)
- 400g poteter, vasket og skrubbet
- 200g olivenolje
- 2 hvitløksfedd
- 1 klype timian
- Havsalt
Slik gjør du:
- Legg poteten i en vakuumpose sammen med hvitløk, salt og timian.
- Hell over olivenolje og forsegl vakuumposen.
- Velg SousVide-programmet. 84 grader i 1-2 timer.
- Åpne posen og anrett på tallerken, topp med havsalt
Se andre oppskrifter til dampovn
Perfekt asparges og brokkolini med damp
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Dampet laks med sitron, asparges og poteter
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-