Konfiterte poteter med SousVide

Tilberedningstid: 60-120 minutter
Porsjoner:
4

Konfiterte poteter med SousVide

Slik lager du konfiterte poteter med SousVide-metoden i en dampovn. Konfiterte poteter er et smakfullt tilbehør, hvor både poteter, saus og krydder varmes sammen. Å konfitere poteter innebærer at de tilberedes i fett, ofte med krydre, for at potetene skal smake enda mer.

Det er smart å bruke en vakuumpose, men du kan alternativt legge potetene i en form med høye kanter. Tilberedes med fordel i en vakuumpose, en forseglet pose, som tåler varme og kan gjenbrukes med den såkalte SousVide-metoden.

Se hele oppskriften nedenfor:

 

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 400g poteter, vasket og skrubbet
  • 200g olivenolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 klype timian
  • Havsalt

Slik gjør du:

  1. Legg poteten i en vakuumpose sammen med hvitløk, salt og timian.

  2. Hell over olivenolje og forsegl vakuumposen.

  3. Velg SousVide-programmet. 84 grader i 1-2 timer.

  4. Åpne posen og anrett på tallerken, topp med havsalt

 

Se andre oppskrifter til dampovn

Perfekt asparges og brokkolini med damp

Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper

Dampet laks med sitron, asparges og poteter

Potet og purresuppe

Potetgrateng

Sommerlig potetsalat med ferske poteter

Dampet røye med urteolje

Dampede poteteter

Oppdag mer fra Electrolux

  • Oppskrifter for dampovner
    Oppskrifter for dampovner

    Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovner med dampfunksjon skaper nye muligheter på kjøkkenet.

  • Matlaging
    Matlaging

    Ta matlagingen til nye høyder med våre innovative produkter.