Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Tilberedningstid: 40 minutter
Porsjoner: 4
Se hvordan du tilbereder perfekt kylling i en dampovn. Takket være kombinasjonen av damp og varme får kyllingen et mørt og saftig kjøtt og en sprø overflate. Den tradisjonelle retten med bakt kylling er både spennende og smakfull med sichuanpepper som hovedkrydder. Den er relativt mild i smaken, samtidig som den er både kilende og lett bedøvende.
Server den bakte kyllingen med rotgrønnsaker og et godt brød, og la gjestene bli overrasket over den spennende smaken av sichuanpepper. Se hele oppskriften her.
Ingredienser
- 1 kylling (ca. 1,3 kg)
- Poteter
- Rødbeter
- Timian
- Gulrot
Marinade/glasur:
- 2 ss sichuanpepper
- 1 sitron (sitronsaft)
- 1/2 dl olivenolje
- 4 fedd hvitløk (presset)
- 1 potte med fersk timian
- 2 ss flytende honning
- 2 ss kinesisk soya
Slik gjør du det:
- Knus sichuanpepperen i en morter og hakk de friske krydderne
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, smak til med salt og pepper
- Gni inn hele kyllingen med marinaden. Husk å gni marinaden inn under skinnet på kyllingen også, slik at hele kyllingen får smak
- Sett dampovnen på programmet: Lav Damp på 200 grader
- Grill kyllingen i dampovnen i ca. 40 minutter, innvendig temperatur 75 grader
Tips. Når du kjøper Sichuanpepper, er det viktig å lese på emballasjen om frøene fortsatt er der. Det er nemlig bare det ytre skallet av frøene som havner i maten.
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-