Kjøttpudding i ovnen med fløtesaus og potetmos
Steketid: 45 minutter
Antall porsjoner: 6
En av hemmelighetene bak en vellykket kjøttpudding er å tilberede den ved lav varme. Med denne oppskriften kan du ikke mislykkes. Ved å steke kjøttpuddingen i en ovn med dampfunksjon kan du være sikker på at kjøttpuddingen blir saftig og deilig.
Den beste måten å varme opp en kjøttpudding på er selvfølgelig å bruke damp og Electrolux-ovnens funksjon Oppvarming med damp.
Ingredienser
- 400 g rødbeter
- 200 g pastinakk
- 2 dl brødsmuler
- 3 dl melk
- 2 egg
- 2 ss dijonsennep, grovkornet
- 1 ss Worcestershiresaus
- 1 ts estragon
- 2 ts salt
- 900 g kjøttdeig
Serveres med:
- 400 g rosenkål
- Potetmos
- Fløtesaus
Slik gjør du:
- Skrell rødbeter og pastinakk. Del dem og legg dem i en ildfast form, damp på full damp ved 90 grader i 30 minutter.
- Rens rosenkålen, vask den grundig og skjær den i ½ cm tykke skiver, slik at du får en stor bolle med rosenkål med luftige strimler. Fordel rosenkålen på et perforert stekebrett og sett den i ovnen sammen med rotfruktene, men ta den ut etter bare 7 minutters damping. Krydre rosenkålen med salt, og sett den til side for å vente.
- Ha brødsmulene i en stor bolle, hell over melken og rør rundt, knus eggene i blandingen og tilsett krydderne. Bland til en jevn masse. Tilsett kjøttdeigen i brødsmule-melkblandingen og bland forsiktig (deigen kan fortsatt blandes rikelig på dette stadiet), sett den i kjøleskapet en stund mens du venter på rotgrønnsakene.
- Ta rotgrønnsakene ut av ovnen, sett ovnen på medium damp og ovnstemperaturen på 150 °C. Riv rotgrønnsakene. Bland dem grundig med kjøttdeigen. Bruk håndflaten fuktet med kaldt vann til å forme kjøttdeigen til en kule, ca. 12 cm i diameter, på et stekebrett. Klapp deigen sammen til en tett ball og glatt overflaten.
- Sett kjøttpuddingen midt i ovnen, stikk et steketermometer inn i kjøttpuddingen og still inn kjernetemperaturen til 60 °C. Når kjøttpuddingen er ferdig etter ca. 40 minutter, tar du den ut av ovnen og dekker den lett til med folie. La den hvile i 15 minutter. I mellomtiden varmer du rosenkålen med full damp-funksjonen.
- Server kjøttpuddingen med fløtesausen, dampet rosenkål og potetmos.
Se andre oppskrifter til dampovn
Dampet romanesco med fetaostkrem
Perfekt asparges og brokkolini med damp
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-