Kjøttpudding i ovnen med fløtesaus og potetmos

Steketid: 45 minutter
Antall porsjoner: 6

Saftig köttfärslimpa med gräddsås och potatismos

En av hemmelighetene bak en vellykket kjøttpudding er å tilberede den ved lav varme. Med denne oppskriften kan du ikke mislykkes. Ved å steke kjøttpuddingen i en ovn med dampfunksjon kan du være sikker på at kjøttpuddingen blir saftig og deilig.

 
Den beste måten å varme opp en kjøttpudding på er selvfølgelig å bruke damp og Electrolux-ovnens funksjon Oppvarming med damp.

 

Ingredienser

  • 400 g rødbeter
  • 200 g pastinakk
  • 2 dl brødsmuler
  • 3 dl melk
  • 2 egg
  • 2 ss dijonsennep, grovkornet
  • 1 ss Worcestershiresaus
  • 1 ts estragon
  • 2 ts salt
  • 900 g kjøttdeig

Serveres med:

  • 400 g rosenkål
  • Potetmos
  • Fløtesaus

Slik gjør du:

  1. Skrell rødbeter og pastinakk. Del dem og legg dem i en ildfast form, damp på full damp ved 90 grader i 30 minutter.

  2. Rens rosenkålen, vask den grundig og skjær den i ½ cm tykke skiver, slik at du får en stor bolle med rosenkål med luftige strimler. Fordel rosenkålen på et perforert stekebrett og sett den i ovnen sammen med rotfruktene, men ta den ut etter bare 7 minutters damping. Krydre rosenkålen med salt, og sett den til side for å vente.

  3. Ha brødsmulene i en stor bolle, hell over melken og rør rundt, knus eggene i blandingen og tilsett krydderne. Bland til en jevn masse. Tilsett kjøttdeigen i brødsmule-melkblandingen og bland forsiktig (deigen kan fortsatt blandes rikelig på dette stadiet), sett den i kjøleskapet en stund mens du venter på rotgrønnsakene.

  4. Ta rotgrønnsakene ut av ovnen, sett ovnen på medium damp og ovnstemperaturen på 150 °C. Riv rotgrønnsakene. Bland dem grundig med kjøttdeigen. Bruk håndflaten fuktet med kaldt vann til å forme kjøttdeigen til en kule, ca. 12 cm i diameter, på et stekebrett. Klapp deigen sammen til en tett ball og glatt overflaten.

  5. Sett kjøttpuddingen midt i ovnen, stikk et steketermometer inn i kjøttpuddingen og still inn kjernetemperaturen til 60 °C. Når kjøttpuddingen er ferdig etter ca. 40 minutter, tar du den ut av ovnen og dekker den lett til med folie. La den hvile i 15 minutter. I mellomtiden varmer du rosenkålen med full damp-funksjonen.

  6. Server kjøttpuddingen med fløtesausen, dampet rosenkål og potetmos.

Se andre oppskrifter til dampovn

Dampet romanesco med fetaostkrem

Perfekt asparges og brokkolini med damp

Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper

Dampet laks med sitron, asparges og poteter

Potet og purresuppe

Potetgrateng

Dampede poteteter

Dampet røye med urteolje

Konfiterte poteter

Oppdag mer fra Electrolux

  • Oppskrifter for dampovner
    Oppskrifter for dampovner

    Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovner med dampfunksjon skaper nye muligheter på kjøkkenet.

  • Matlaging
    Matlaging

    Ta matlagingen til nye høyder med våre innovative produkter.