Potet- og purresuppe
Ved å dampe grønnsakene i en dampovn før de blandes sammen og buljong tilsettes, blir smakene bevart og konsentrert. Suppen for en fantastisk god smak hvor både purre- og potetsmaken kommer tydelig frem! Server gjerne suppen med et nybakt brød! Se hele oppskriften her:
Ingredienser (4 porsjoner)
- 500g melne poteter
- 1 purreløk
- 1 klype timian
- 2 dl Crème fraiche
- 2 laurbærblad
- 5 dl varm kyllingbuljong
- 1 ss hvitvinseddik
- Salt og pepper
- Olivenolje
Slik gjør du:
- Del potetene og purren i biter. Spar den grønne delen av purren til servering.
- Legg potetene og purren på et stekebrett sammen med urter og salt.
- Tilbered på 95 grader med Full damp i ca. 20 min. eller til potetene er myke.
- Bland de dampede grønnsakene sammen med kyllingbuljongen.
- Smak til med crème fraiche, hvitvinseddik, salt og pepper.
- Skjær den grønne delen av purren i tynne skiver. Stek dem raskt myke i en stekepanne med olivenolje og salt.
- Hell suppen i skåler, topp med den myke purreløken.
- Avslutt med å dryppe over litt olivenolje.
Se andre oppskrifter til dampovn
Perfekt asparges og brokkolini med damp
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Dampet laks med sitron, asparges og poteter
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-