Potet- og purresuppe

Potet- og purresuppe

Ved å dampe grønnsakene i en dampovn før de blandes sammen og buljong tilsettes, blir smakene bevart og konsentrert. Suppen for en fantastisk god smak hvor både purre- og potetsmaken kommer tydelig frem! Server gjerne suppen med et nybakt brød! Se hele oppskriften her:

 

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 500g melne poteter
  • 1 purreløk
  • 1 klype timian
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 laurbærblad
  • 5 dl varm kyllingbuljong
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Slik gjør du:

  1. Del potetene og purren i biter. Spar den grønne delen av purren til servering.

  2. Legg potetene og purren på et stekebrett sammen med urter og salt.

  3. Tilbered på 95 grader med Full damp i ca. 20 min. eller til potetene er myke.

  4. Bland de dampede grønnsakene sammen med kyllingbuljongen.

  5. Smak til med crème fraiche, hvitvinseddik, salt og pepper.

  6. Skjær den grønne delen av purren i tynne skiver. Stek dem raskt myke i en stekepanne med olivenolje og salt.

  7. Hell suppen i skåler, topp med den myke purreløken.

  8. Avslutt med å dryppe over litt olivenolje.

 

Se andre oppskrifter til dampovn

Perfekt asparges og brokkolini med damp

Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper

Dampet laks med sitron, asparges og poteter

Dampede poteteter

Potetgrateng

Sommerlig potetsalat med ferske poteter

Dampet røye med urteolje

Konfiterte poteter

Oppdag mer fra Electrolux

  • Oppskrifter for dampovner
    Oppskrifter for dampovner

    Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovner med dampfunksjon skaper nye muligheter på kjøkkenet.

  • Matlaging
    Matlaging

    Ta matlagingen til nye høyder med våre innovative produkter.