Fløtegratinerte poteter med SousVide!
Klassiske fløtegratinerte poteter passer perfekt til flere ulike hovedretter. Uansett om du serverer grillet kylling, kjøtt, fisk eller vegetariske retter, gjør fløtegratinerte poteter måltidet komplett. Med sin smaksrike og kremete konsistens fremhever den de andre smakene på tallerkenen og gjør hver bit til en smakfull opplevelse. I denne oppskriften lages potetene med SousVide-programmet i dampovnen vår.
Ved å dampe de fløtegratinerte potetene i en SousVide-pose bevares råvarenes naturlige smak. SousVide er også en smart måte å optimere tiden på, da de fløtegratinerte potetene kan forberedes på forhånd. Da er det bare å helle de i en ildfast form og gratinere de rett før servering, slik at overflaten blir sprø og gylden.
Ingredienser (4 porsjoner)
- 500 g faste poteter i skiver
- 1 stk. gul løk i skiver
- 2 stk. hvitløksfedd
- 1 klype timian
- 5 dl fløte
- 1 laurbærblad
- 2 dl reven ost, gjerne vellagret
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok opp fløten i en kasserolle til det gjenstår 2/3 av fløten.
- Bland sammen fløten og potetene.
- Tilsett hakket løk, laurbærblad, hvitløk, salt og pepper i blandingen, og legg i en vakuumpose med timian.
- Velg SousVide-programmet (gjelder kun 900 SteamPro-serien) på 95 grader i 1 time.
- Avkjøl til servering.
- Ved servering: Sett ovnen på 200 grader.
- Åpne posen og hell blandingen i en ildfast form.
- Dryss over ost og gratiner i ovn i ca. 20 minutter til den er gylden.
Tips! Kan med fordel tilberedes i en vakuumpose, en forseglet pose, som tåler varme og kan gjenbrukes etter den såkalte SousVide-metoden.
Se andre oppskrifter til dampovn
Perfekt asparges og brokkolini med damp
Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper
Dampet laks med sitron, asparges og poteter
Oppdag mer fra Electrolux
-
Oppskrifter for dampovner
Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.
-
-