Erte- og parmesanhummus med prosciutto
Den perfekte snacksen
Skjem deg bort i en sprø baguetteskive toppet med kremaktig ert og parmesanhummus og prosciutto. Denne velsmakende godbiten fungerer både som en deilig snack eller en liten forrett.
Ingredienser (4-6 porsjoner)
En baguette, skåret i tynne skiver – du trenger omtrent 8 – 12 skiver
250 g erter
1,2 dl parmesanost
1 fedd hvitløk, revet
3 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Havsalt og sort pepper etter smak
6 skiver Prosciutto
Fersk basilikum
Olivenolje til å strø på toppen
Fremgangsmåte
Legg erter, revet hvitløk, parmesanost, sitronsaft og olivenolje i en bolle og bland med en stavmikser. Bland inntil konsistensen er tykk/hummus-aktig. Hvis den føles for tørr, tilsett litt vann. Smak til med salt og sort pepper.
Stek baguetteskivene i en tørr panne og plasser de deretter på et serveringsbrett!
Tilsett ertehummus, prosciutto og topp med litt fersk basilikum. Strø litt salt og olivenolje på toppen.