Erte- og parmesanhummus med prosciutto

Erte- og parmesanhummus med prosciutto

Den perfekte snacksen

Skjem deg bort i en sprø baguetteskive toppet med kremaktig ert og parmesanhummus og prosciutto. Denne velsmakende godbiten fungerer både som en deilig snack eller en liten forrett.

Ingredienser (4-6 porsjoner)

En baguette, skåret i tynne skiver – du trenger omtrent 8 – 12 skiver
250 g erter
1,2 dl parmesanost
1 fedd hvitløk, revet
3 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Havsalt og sort pepper etter smak
6 skiver Prosciutto
Fersk basilikum
Olivenolje til å strø på toppen

Fremgangsmåte

Legg erter, revet hvitløk, parmesanost, sitronsaft og olivenolje i en bolle og bland med en stavmikser. Bland inntil konsistensen er tykk/hummus-aktig. Hvis den føles for tørr, tilsett litt vann. Smak til med salt og sort pepper.

Stek baguetteskivene i en tørr panne og plasser de deretter på et serveringsbrett!

Tilsett ertehummus, prosciutto og topp med litt fersk basilikum. Strø litt salt og olivenolje på toppen.

  • SUFFLÉ
  • PANNEKAKER MED FRUKTKOMPOTT, STEKTE PISTASJNØTTER OG MANDLER

  • LAMMESTEK MED ROSMARIN OG TIMIAN
  • BLÅBÆR, RØDBETER OG BLÅMUGGOST-SALAT

  • AVOKADO, REDDIK OG CHILI

  • ERTE- OG PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO
  • KREMET MAIS MED CHILI OG KORIANDER

  • ERTER MED MINT OG FETAOST

  • GRESSKAR OG GRØNNKÅL MED GRANATEPLE

  • SQUASHPASTA MED TOMATSAUS