Potetskall flak
Potetskall blir ofte kastet når man tilbereder poteter, men det er det ingen grunn til. Istedenfor, stek de i ovnen med litt olivenolje og en klype salt. Tilby gjestene dine en nydelig liten forrett i form av snacks.
Ingredienser
Metter 4, som snack
Skallet fra 5-6 poteter
1 liter naturlig olje (f.eks. rapsolje eller peanøttolje)
1 teskje havsalt
1/2 teskje chiliflak
Slik gjør du
1. Tørk av potetskallet godt med kjøkkenpapir - Jo tørrere skallene er, jo sprøere blir flakene.
2. Tilsett oljen i en stor gryte eller wokpanne, og stek over middels varme, 165°C (bruk et steketermometer)
3. Frityrstek skinnene i grupper, i ca. 5 minutter per batch, til sprø og gyldenbrun. Overfør til en tallerken med papirhåndklær for å absorbere overflødig olje.
4. Bland salt og chili flak. Dryss over potetskallflakene og server umiddelbart.