Lammestek med rosmarin og timian

Lammestek med rosmarin og timian

Søndagsstek

Vakkert tilberedt lammestek med aromatiske urter vil forvandle søndaglunsjen til en velsmakende høytid. Duften av rosmarin og timian vil invitere familie og gjester til å samles rundt bordet og nyte et solid og godt måltid.

Ingredienser (4-6 porsjoner)

2 kg lammestek uten ben, 1 ss olivenolje, Havsalt, Knust sort pepper, 10 enkelte hvitløkfedd (uskrelt), 2 ss fransk sennep, 6 kvaster rosemarin, 6 kvaster timian, 2,5 dl kyllingbuljong, 4 ss brunt sukker, 1 ss smør

Fremgangsmåte

1. Tilsett 2 spiseskjeer sukker, olje, sennep, salt og pepper i en stor skål og rør om for å blande. Tilsett lam og sett til side for å marinere i 20 minutter.

2. Sikre lammesteken med kjøkken-hyssing. Plasser lam, skinnsiden opp, i en stor ildfast form. Tilsett hvitløk, rosmarin og timianspirer, marinade og buljong.

3. Dryss over lammet med resten av sukkeret. Stek steken med lav dampinnstilling på 180 °C (350 °F) inntil den indre temperaturen er 54-60 °C (130-140 °F), ca. 2 timer og 20 minutter.

4. Når steken er ferdig, hell det gjenværende stekefettet i en kjele og tilsett 2,5 dl rødvin. Smak til med salt og sort pepper. La sausen småkoke i 10 min. I mellomtiden, plasser en spiseskje smør og litt olivenolje i en stekepanne, og svi steken på høy varme inntil utsiden har en gyllen farge.

5. Skjær kjøttet opp i tynne skiver og server med vinsaus.

  • SUFFLÉ
  • PANNEKAKER MED FRUKTKOMPOTT, STEKTE PISTASJNØTTER OG MANDLER

  • LAMMESTEK MED ROSMARIN OG TIMIAN
  • BLÅBÆR, RØDBETER OG BLÅMUGGOST-SALAT

  • AVOKADO, REDDIK OG CHILI

  • ERTE- OG PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO
  • KREMET MAIS MED CHILI OG KORIANDER

  • ERTER MED MINT OG FETAOST

  • GRESSKAR OG GRØNNKÅL MED GRANATEPLE

  • SQUASHPASTA MED TOMATSAUS