Lammestek med rosmarin og timian
Søndagsstek
Vakkert tilberedt lammestek med aromatiske urter vil forvandle søndaglunsjen til en velsmakende høytid. Duften av rosmarin og timian vil invitere familie og gjester til å samles rundt bordet og nyte et solid og godt måltid.
Ingredienser (4-6 porsjoner)
2 kg lammestek uten ben, 1 ss olivenolje, Havsalt, Knust sort pepper, 10 enkelte hvitløkfedd (uskrelt), 2 ss fransk sennep, 6 kvaster rosemarin, 6 kvaster timian, 2,5 dl kyllingbuljong, 4 ss brunt sukker, 1 ss smør
Fremgangsmåte
1. Tilsett 2 spiseskjeer sukker, olje, sennep, salt og pepper i en stor skål og rør om for å blande. Tilsett lam og sett til side for å marinere i 20 minutter.
2. Sikre lammesteken med kjøkken-hyssing. Plasser lam, skinnsiden opp, i en stor ildfast form. Tilsett hvitløk, rosmarin og timianspirer, marinade og buljong.
3. Dryss over lammet med resten av sukkeret. Stek steken med lav dampinnstilling på 180 °C (350 °F) inntil den indre temperaturen er 54-60 °C (130-140 °F), ca. 2 timer og 20 minutter.
4. Når steken er ferdig, hell det gjenværende stekefettet i en kjele og tilsett 2,5 dl rødvin. Smak til med salt og sort pepper. La sausen småkoke i 10 min. I mellomtiden, plasser en spiseskje smør og litt olivenolje i en stekepanne, og svi steken på høy varme inntil utsiden har en gyllen farge.
5. Skjær kjøttet opp i tynne skiver og server med vinsaus.