Potet og Parmesan-sufflé

Potet og Parmesan-sufflé

Sufflé, gjort enkelt

Denne potetsufflé-oppskriften er en enkel og hyggelig rett som passer til kalde høstdager. Brødsmulene vil danne en deilig skorpe på bunnen og kantene på suffléen, mens parmesanen vil tilsette en herlig umami-smak.

Ingredienser

800 g poteter
1 stor søtpotet
2,5 dl fint revet parmesan pluss noe til å strø på toppen av suffléene
100 g smør pluss noe til å smøre 6 små ildfaste skåler
1,2 dl brødsmuler
8 friske salvieblader, hakket
salt
sort pepper

Fremgangsmåte

1. Smør 6 små ildfaste skåler og dryss med brødsmuler.

2. Skrell poteten og søtpoteten og skjær de opp i mindre terninger. Kok potetterningene i saltet vann og kok til de er myke. Hell av resten av vannet. La søtpotetterningene koke i en egen kjele til de nesten er ferdige. Hell vannet av og la søtpotetterningene avkjøles.

3. Ved bruk av en elektrisk mikser moser du potetene godt til i en glatt puré. Rør inn smør, parmesan og egg. Krydre med hakket salvie, salt og sort pepper. Tilsett søtpotetterningene og rør forsiktig.

4. Hell potetblandingen i de ildfaste skålene og dryss litt parmesan, salt og sort pepper på toppen.

5. Stek i 15 til 17 minutter i midten av ovnen på 220 °C (450 °F) med lav dampinnstilling inntil suffléene får en fin gylden farge.

  • SUFFLÉ
  • PANNEKAKER MED FRUKTKOMPOTT, STEKTE PISTASJNØTTER OG MANDLER

  • LAMMESTEK MED ROSMARIN OG TIMIAN
  • BLÅBÆR, RØDBETER OG BLÅMUGGOST-SALAT

  • AVOKADO, REDDIK OG CHILI

  • ERTE- OG PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO
  • KREMET MAIS MED CHILI OG KORIANDER

  • ERTER MED MINT OG FETAOST

  • GRESSKAR OG GRØNNKÅL MED GRANATEPLE

  • SQUASHPASTA MED TOMATSAUS