Makrell med ananassalat
Makrell med ananassalat
Sesamolje, lime og chili skaper en kraftig blanding av smaker med et tydelig asiatisk preg. Prøv å erstatte makrellen med torsk og ananas med mango.
4 makrellfileter
Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser
1 liten ananas
60 g eplesider
2 fedd hvitløk
2 thai-paprikaer/chilli
120 g sesamolje
1 syltet rødløk
koriander, lime, salt
Metode
- Forbered makrellfileten ved å pensle med sesamolje. Stek i ovnen på 180 c i noen minutter.
- Når du lager salatdressingen blander du alt sammen i Explore 7 Blender (ananas, chili, sesamolje, eplesider, lime, hvitløk, salt og pepper).
- Platen opp.
Kokkens teknikk
Alternative ingredienser?
Makrell kan erstattes av sardiner eller torsk, og du kan bruke mango i stedet for ananas.
Vin
En uvanlig, men deilig smakskombinasjon. Denne oppskriften gir deg en innlysende anbefaling om drikke til maten: Sider. Det aller beste hadde vært en hjemmelaget, fermentert sider på flaske. Den kan være fra hvor som helst, men den aller beste er fra Brittany, Normandie eller Baskerland i Frankerrike, Østerrike eller Baskerlandet i Spania eller Canada… Den smaker bedre fra vinglass. Et alkoholfritt alternativ er en skarp, nesten tørr eplejuice fra gård, laget av Cox- eller Bramley-epler.
Andre oppskrifter fra Le Cordon Bleu
Oppdag flere oppskrifter
Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.