Pannekaker med røkt laks
Pannekaker med røkt laks
Luftige, amerikanske pannekaker er en klassiker på frokostbordet. Med forskjellige toppinger kan det også være en deilig, salt snack. Denne oppskriften bruker tynne skiver med røkt laks – helt nydelig smak.
8 porsjoner
Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser
For pannekakene
230 g vanlig mel, 2 ts bakepulver, revet skall fra 1 sitron, 2 klyper salt, 6 separerte egg, 280 g melk
Tilbehør
Røkt laks, dill, crème fraiche, sitronjuice
Metode
- Bland sammen mel, bakepulver, sitronskall og salt i Explore 7 Blender.
- Lag en grop i bunnen, ha i eggehvitene, hell i melken og bland til en jevn røre.
- Pisk eggehviter i en bolle ved bruk av en håndmikser til de former små, myke topper.
- Hell ned pannekakerøren forsiktig i bollen med eggehviter (forsøk å beholde så mye av luften som mulig) inntil du får en lett røre.
- Varm opp en stor stekepanne og ha i litt smør.
- Legg en skje røre i den varme pannen og stek til den er gyllen på hver side, omtrent 2 minutter.
- Gjenta med resten av blandingen.
- Pisk litt crème fraiche og ha på røkt laks, litt dill og en skvett sitronsaft når du serverer pannekakene.
Kokkens teknikk
Luftigere?
Hvis du pisker eggehvitene blir pannekakene luftigere og får en lettere smak.
Vin
En klassisk, luksuriøs vin passer perfekt sammen med denne klassikeren: en tradisjonell sprudlevin. Du kanskje har lyst på en vin fra Chardonnay eller Blanc de Blancs fra Champagne i Frankrike, Franciacorta i Italia, Storbritannia eller et annet, kjøligere klima, som for eksempel Tasmania i Australia eller Marlborough i New Zealand. Den friske vinen fremhever laksens tekstur, og trekker ut saltsmaken. Server gjerne i et vanlig, tulipanformet glass for å nyte de komplekse smakene, i stede for i vinglass formet som en fløyte eller kupe.
Andre oppskrifter fra Le Cordon Bleu
Oppdag flere oppskrifter
Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.