Blåbær, rødbeter og blåmuggost-salat
Enkelt og imponerende
Noen ganger er de enkleste oppskriftene de beste. I kombinasjon er sødmen fra rødbeter og den rike, komplekse smaken av en godt modnet blåmuggost mer enn velsmakende. Blåbær tilfører et snev av syrlighet i denne enkle oppskriften som garantert imponerer.
Ingredienser (4 porsjoner)
Salat
250 g ferske blåbær
4-6 store rødbeter, forskjellige farger
100 g rødkål
200 g salat - babybladblanding
100 g rosenkål
0,8 dl hakket persille
200 g blåmuggost (som Bleu d'Auvergne)
Dressing
5 ss kaldpresset olivenolje
3 ss eplesidereddik
1 1/2 ts honning, smak til med en klype salt og sort pepper
Fremgangsmåte
Skrell rødbeter og skjær de opp meget tynt, fortrinnsvis med en Mandolin-høvel. Legg dem i kaldt vann en stund for å få en sprø konsistens. Skjær opp rødkål tynt på mandolinen og plasser i kaldt vann.
Bland ingrediensene til dressingen i en separat dressingbolle og sett til side.
La de skivede rødbetene og rødkålen renne av i et dørslag. Når tørket, plasser alt sammen med babyblad-blandingen på en stor salattallerken.
Tilsett rosenkål, blåbær, persille og dryss over osten. Drypp over dressingen og server.
Oppdag flere oppskrifter
Følg lenken for alle våre oppskrifter. Lær deg å lage alt fra flott hverdagsmat til lekre kaker fra konditoriet.