Erter med mint og fetaost

Erter med mint og fetaost

Et fleksibelt vegetaralternativ

Denne vegetarretten kan serveres både som en siderett eller som en saus. Den kremete blandingen av erter og fetaost med et hint av mint er en perfekt blanding av friske smaker. Bland den med pasta for et komplett vegetarmåltid.

Ingredienser

1 vårløk i skiver
2 ss olivenolje
5 dl erter, avskallede (ca. 340 gram)
6 mynteblad, revet
100 g fetaost, smuldret
salt
vann

Fremgangsmåte

Fres løk i to spiseskjeer olivenolje over middels varme. Tilsett ertene, en klype salt og nok vann til å akkurat dekke over dem. Stek over høy varme i 2 minutter, tilsett deretter revne mynteblader. Fortsett å koke til ertene er møre, noen minutter til. Smak til med sort pepper og tilsett mer salt om nødvendig.

Bland med en stavmikser til du får en kremet konsistens. Tilsett fetaost og rør. Tilsett olivenolje og litt mer mynte.

Serveres sammen med grillet kjøtt, fisk eller blandet med pasta.

  • SUFFLÉ
  • PANNEKAKER MED FRUKTKOMPOTT, STEKTE PISTASJNØTTER OG MANDLER

  • LAMMESTEK MED ROSMARIN OG TIMIAN
  • BLÅBÆR, RØDBETER OG BLÅMUGGOST-SALAT

  • AVOKADO, REDDIK OG CHILI

  • ERTE- OG PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO
  • KREMET MAIS MED CHILI OG KORIANDER

  • ERTER MED MINT OG FETAOST

  • GRESSKAR OG GRØNNKÅL MED GRANATEPLE

  • SQUASHPASTA MED TOMATSAUS