Gresskar og grønnkål med granateple
En lun smaksopplevelse
Gresskar er en undervurdert ingrediens – dens vakre jordnære og nøtteaktige smak blir forbedret med sødme når den tilberedes på en Teppanyaki-panne. For å balansere sødmen er den blandet med grønnkål og granateplefrø. Et velsmakende og mettende vegetarmåltid som smaker ekstra godt i kjølig vær.
Ingredienser
2 – 3 ts olivenolje
1– 2 ss tørket søt chili
1/4 ts salt
1 stor bunt grønnkål
1,8 dl granateplefrø
1 frisk rosmarinstang
Fremgangsmåte
Skrell og fjern frøene fra gresskaret og skjær det deretter i tynne skiver på langs. Plasser gresskarskivene på den varme Teppanyaki-pannen. Tilsett litt olivenolje, strø på salt og chili og stek på middels varme.
Etter 10-12 minutter tilsetter du grønnkål og rosmarin og steker dette sammen med gresskaret. Tilsett mer olje om nødvendig.
Dryss til slutt med granateplefrø. Serveres varmt eller ved romtemperatur.