Gresskar og grønnkål med granateple

Gresskar og grønnkål med granateple

En lun smaksopplevelse

Gresskar er en undervurdert ingrediens – dens vakre jordnære og nøtteaktige smak blir forbedret med sødme når den tilberedes på en Teppanyaki-panne. For å balansere sødmen er den blandet med grønnkål og granateplefrø. Et velsmakende og mettende vegetarmåltid som smaker ekstra godt i kjølig vær.

Ingredienser

2 – 3 ts olivenolje

1– 2 ss tørket søt chili

1/4 ts salt

1 stor bunt grønnkål
1,8 dl granateplefrø
1 frisk rosmarinstang

Fremgangsmåte

Skrell og fjern frøene fra gresskaret og skjær det deretter i tynne skiver på langs. Plasser gresskarskivene på den varme Teppanyaki-pannen. Tilsett litt olivenolje, strø på salt og chili og stek på middels varme.

Etter 10-12 minutter tilsetter du grønnkål og rosmarin og steker dette sammen med gresskaret. Tilsett mer olje om nødvendig.

Dryss til slutt med granateplefrø. Serveres varmt eller ved romtemperatur.

  • SUFFLÉ
  • PANNEKAKER MED FRUKTKOMPOTT, STEKTE PISTASJNØTTER OG MANDLER

  • LAMMESTEK MED ROSMARIN OG TIMIAN
  • BLÅBÆR, RØDBETER OG BLÅMUGGOST-SALAT

  • AVOKADO, REDDIK OG CHILI

  • ERTE- OG PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO
  • KREMET MAIS MED CHILI OG KORIANDER

  • ERTER MED MINT OG FETAOST

  • GRESSKAR OG GRØNNKÅL MED GRANATEPLE

  • SQUASHPASTA MED TOMATSAUS