Kremet mais med chili og koriander
Mais med fraspark
Kremet mais er en enkel siderett som går godt sammen med grillet halloumi. Den kan også serveres som en vegetarisk hovedrett. Chili gir den et kick av styrke, mens koriander gir en eksotisk og aromatisk smak.
Ingredienser (4 porsjoner)
2 (280 gram) pakker frosne maiskorn
2 ss olivenolje,
2,5 dl kremfløte
1 ts salt
1/4 ts nykvernet pepper
2 ss smør
2,5 dl helmelk
2 ss mel
1 finhakket grønn chili
0,6 dl fersk revet parmesanost
3 ss hakket koriander
Fremgangsmåte
Sett en panne på middels varme, bland sammen mais, olivenolje, chilisalt, pepper og smør. Stek i pannen.
Visp sammen melk og mel og rør inn i maisblandingen. Stek mens du rører over middels varme til blandingen blir tykkere og maisen er gjennomstekt. Tilsett fløte og kok i 2 minutter.
Fjern fra varmen og rør inn parmesan til den er smeltet. Legg til koriander og, hvis du ønsker, mer hakket grønn chili!