Kremet mais med chili og koriander

Kremet mais med chili og koriander

Mais med fraspark

Kremet mais er en enkel siderett som går godt sammen med grillet halloumi. Den kan også serveres som en vegetarisk hovedrett. Chili gir den et kick av styrke, mens koriander gir en eksotisk og aromatisk smak.

Ingredienser (4 porsjoner)

2 (280 gram) pakker frosne maiskorn
2 ss olivenolje,
 2,5 dl kremfløte
1 ts salt
1/4 ts nykvernet pepper
2 ss smør
2,5 dl helmelk
2 ss mel
1 finhakket grønn chili
0,6 dl fersk revet parmesanost

3 ss hakket koriander

Fremgangsmåte

Sett en panne på middels varme, bland sammen mais, olivenolje, chilisalt, pepper og smør. Stek i pannen.

Visp sammen melk og mel og rør inn i maisblandingen. Stek mens du rører over middels varme til blandingen blir tykkere og maisen er gjennomstekt. Tilsett fløte og kok i 2 minutter.

Fjern fra varmen og rør inn parmesan til den er smeltet. Legg til koriander og, hvis du ønsker, mer hakket grønn chili!

  • SUFFLÉ
  • PANNEKAKER MED FRUKTKOMPOTT, STEKTE PISTASJNØTTER OG MANDLER

  • LAMMESTEK MED ROSMARIN OG TIMIAN
  • BLÅBÆR, RØDBETER OG BLÅMUGGOST-SALAT

  • AVOKADO, REDDIK OG CHILI

  • ERTE- OG PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO
  • KREMET MAIS MED CHILI OG KORIANDER

  • ERTER MED MINT OG FETAOST

  • GRESSKAR OG GRØNNKÅL MED GRANATEPLE

  • SQUASHPASTA MED TOMATSAUS