Rødbetbladspesto

Rødbetbladspesto

Rødbetblader er veldig næringsrike ettersom de er en god kilde til både vitamin A og K. Gi de en rask skrubb for deretter å blande det med basilikum, en hvitløksfedd, pinjekjerner, olivenolje og en klype salt for å lage mild og velsmakende pesto.

Ingredienser

Gir ca. 2,5dl

1 liter rødbetblader (de grønne bladene fra ca. 2 bunter rødbeter)
1 dl mandler, hakket
0,5 dl Parmesanost, revet
1 hvitløksfedd, skrellet
juicen fra en halv sitron
1 dl olivenolje
salt

Garnityr
Nykokt pasta
Revet Parmesanost

Slik gjør du

 

1.  Legg rødbetbladene, mandlene, Parmesanosten, hvitløken og sitronjuicen i en blender. Kjør blenderen til alt er finhakket.

2. Hell i olivenoljen samtidig som blenderen kjører til du har fått ønsket konsistens. Salt etter ønske.

3. Bland pestoen i varm pasta og server med revet Parmesan