Damp vil varme opp restene dine uten å tørke dem ut, noe som gjør gårsdagens måltid like velsmakende som da det først ble tilberedt. Det er nå enklere enn noen gang å opprettholde en sunn og ansvarlig livsstil når du har en dampovn for hånden. Reduser matsvinnet med en dampovn fra Electrolux. Electrolux dampovner har innstillingen Steam Regenerating, et program designet spesielt for dette formålet.
Hvordan fungerer "oppvarming med damp" Og når skal du bruke den?
Steam Regenerating-innstillingen, oppvarming med damp, hindrer at overflaten på maten tørker ut, samtidig som varmen fordeles skånsomt og jevnt for å få maten til å se, smake og lukte som nylaget.
Steam Regenerating-funksjonen, oppvarming med damp, kan brukes til å varme opp mat direkte på en tallerken. Du kan varme opp mer enn én tallerken samtidig ved å bruke forskjellige hylleplasseringer.
1. Velg SETTINGS > SPECIALS > STEAM REGENERATING på ovnen
2. Sett maten i ovnen
3. Baser varigheten på maten du lager. Forskjellige matvarer bruker ulik tid på å bli grundig oppvarmet og klar til å spises. For eksempel vil fjærfe og kjøtt ta lengre tid å varme opp enn grønnsaker
Tips og triks
- Bruk riktig oppvarmingstid basert på maten du lager, slik at du alltid kan nyte rester trygt og sørge for at de smaker godt
- Du kan varme opp et helt måltid med damp, men det fungerer best når maten kuttes i mindre porsjoner. For eksempel, i stedet for å sette en hel kylling i ovnen – vil kyllingen i skiver fungere bedre
- Damp fungerer spesielt godt til retter som quiche og lasagne. Den tilførte fuktigheten unngår å gjøre disse matvarene tørre eller gummiaktige, noe som vanligvis er et resultat av alternative oppvarmingsmetoder
For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.
Nå som du har lært alt som er å vite om oppvarming av rester med damp, kan det være lurt å lære mer om matlaging med damp.