Slik bruker du Steamify® på din Electrolux dampovn

Senest oppdatert 27.11.2023 11.26

Mat tilberedt i damp inne i dampovn

Er du nysgjerrig på dampkoking, men usikker på hvordan du skal begynne? La Steamify®-funksjonen veilede deg. Steamify® gjør det enklere enn noen gang å lage sunne og deilige måltider med damp hjemme. Du finner denne funksjonen på utvalgte Electrolux ovnsmodeller.

Hva er Steamify®, ovn med dampfunksjon, og hvorfor bør du bruke det?

De fleste er ikke klar over de mange fordelene dampkoking har å tilby. Matlaging med damp bevarer næringsstoffer, vitaminer, farger og smaker. Måltidene dine vil inneholde mindre fett ettersom du bruker mindre olje og juice beholdes enkelt. Når du lager mat med damp, kan du nyte av sunnere og mer saftige måltider.

Steamify® er en funksjon som gjør dampkoking enklere enn du kan forestille deg. Takket være Steamify® er det ikke nødvendig å endre måten du lager mat på hvis du er vant til å lage mat med varmluft eller over- og undervarme. Du trenger ikke finne ut hvordan og når du skal tilsette damp, ovnen tilfører riktig mengde damp til rett tidspunkt for deg. Steamify® kan erstatte nesten alle dine vanlige matlagingsvaner og gi deg smakfullere måltider med minimal innsats.

Slik bruker du Steamify®, ovn med damp

Bare velg Steamify®-funksjonen og still inn temperaturen med glidebryteren på skjermen. Dette bør være temperaturen du vanligvis bruker når du lager mat med varmluft, eller som angitt i oppskriften din. Basert på temperaturen stiller ovnen automatisk inn hvilket nivå på dampen du skal ha.

1. Trykk på Steamify®-ikonet på skjermen

2. Still inn temperaturen ved å klikke på temperaturen på displayet. Skyv den til riktig temperatur
3. Trykk på START for å begynne tilberedningen
4. Følg instruksjonene på skjermen for å fylle vanntanken om nødvendig
5. Trykk OK

Steamify® vil til og med anbefale temperatur basert på hvilke resultater du ønsker å oppnå. Når du flytter temperaturglideren, vil ovnen indikere forventede resultater ved forskjellige temperaturer:

  • 50-100°C – Damp for damping
  • 105-130°C – Damp til stuing
  • 135-150°C – Damp for å få til sprøhet
  • 155-230°C – Damp til baking og steking

    Person som endrer innstillinger på dampovn

Tips og triks

  • Når du tilbereder retter som krever 135 °C og over, still inn ønsket tilberedningstid slik at du fullt ut kan utnytte fler-trinns kokeprosessen til Steamify®
  • Når du bruker damp til sprøhet og stiller inn timeren, vil grillfunksjonen automatisk slå seg på de siste minuttene for å skape en fin sprøhet
  • Når du bruker damp til baking og steking, og stiller inn timeren, slås undervarmen på de siste minuttene for en sprø bunn



For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.

Nå som du har lært om Steamify®-funksjonen,  klikk her for å lære mer om hvordan du lager mat med damp.

Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.