Symboler og funksjoner på Electrolux-ovnen din

Senest oppdatert 06.11.2023 13.05

Baking i ovn på kjøkken

Electrolux-ovnen kommer med et bredt utvalg av nyttige funksjoner og programmer for å forbedre matlagings-opplevelsen. Nedenfor finner du en oversikt over de ulike funksjonene og symbolene – slik at du kan få mest mulig ut av ovnen din.

Ulike Electrolux-ovner kan ha forskjellige funksjoner og programmer. På samme måte kan det hende at navnene på funksjoner og symboler ikke er de samme på alle modeller. Vennligst sjekk hvilke funksjoner og symboler som gjelder for din spesifikke ovnsmodell.

Daglig matlaging

De mest brukte tilberedningsfunksjonene og en beskrivelse av hver av dem er listet opp nedenfor. Det er gitt nyttige anbefalinger om hvorfor og hvordan du best kan bruke hver matlagingsfunksjon for å sikre optimale resultater.

Konvensjonell matlaging (over- og undervarme)
For daglig matlaging på ett nivå. God til alt fra gryteretter til bakevarer.

Anbefalt bruk:
  • Bruk kun 1 nivå slik at varmen fordeler seg jevnt over og under parabolen. Et ekstra nivå vil blokkere varmen

Varmluft
For daglig matlaging på opptil 3 nivåer samtidig. Viften fordeler varmluft for å tilberede maten jevnt uten å blande lukter mellom rettene.

Anbefalt bruk:
  • Still inn temperaturen 20ºC lavere enn vanlig matlaging
Varmluft med fukt (bake)
Få lette og luftige resultater når du baker på ett nivå. God til kaker, kjeks og søte brød. Sparer energi ved å bruke restvarme.

Anbefalt bruk:
  • Hold døren lukket under tilberedning for å opprettholde fuktigheten i ovnen
Undervarme
Jevn brun bunn av maten. God til pizza eller pai og etterbehandling av kaker eller quicher.

Anbefalt bruk:
  • Bruk bunnivået i ovnen
Grill (full grill)
Grill eller stek grønnsaker og kjøtt for jevnt resultat. Også god til å toaste brød.

Anbefalt bruk:
  • Bruk det øverste nivået i ovnen
Turbo Grill
Stek større kjøttbiter og fjærfe med bein for møre resultater og sprø overflate. Ved å bruke en kombinasjon av varmluft og overvarme brunes maten jevnt på hver side.

Anbefalt bruk:
  • Bruk mellom- eller bunnivå i ovnen
  • Bruk en matsensor for å få de beste resultatene for kjøttet/steken
Gratinert
Få en vakker brun overflate på matretter som lasagne eller potetgrateng. Nyt av en sprø overflate og en mør og fuktigt innside.

Anbefalt bruk:
  • Bruk det midterste nivået i ovnen


Dampkoking

Damp kan ta matlagingen til neste nivå – bevarer mørhet og fuktighet i alt fra fjærfe og bakevarer til vaniljesaus og gryteretter. Hvis ovnen din har dampfunksjoner, kan du lære hvordan du bruker dem nedenfor.

Steamify®
Til daglig matlaging med damp. Ovnen justerer dampnivået automatisk basert på temperaturvalg. Matlaging med damp bevarer næringsstoffer og forbedrer smaker for alle slags retter.

Anbefalt bruk:
  • Ved tilberedning under 100 ºC kan du sette maten i ovnen umiddelbart. Det er ikke nødvendig å forvarme

Lær mer om hvordan du bruker Steamify®.




Luftfuktighet
Nyt av mørt, saftig fjærfe eller kjøtt og en sprø, skinnende overflate for brød eller bakevarer ved å bruke en kombinasjon av varmluft og damp. Avhengig av ovnsmodellen din, kan du ha opptil fire fuktighetsnivåer å lage mat med.

Det er 4 tilgjengelige nivåer for fuktighet:
  • Lav: Bra for enhver gryte, fjærfe eller kjøtt
  • Medium: God til å tilberede stuet eller spareribs, og brød eller søt gjærdeig
  • Høy: Bra for delikate retter som vaniljesaus, flans, terriner og fisk.
  • Full Steam: En kombinasjon av damp og varme. God til grønnsaker, fjærfe, kjøtt og gryteretter


Lær mer om hvordan du lager mat med damp.

Dampregenerering (gjenoppvarming av matrester)
Varm opp maten forsiktig for den beste smaken og konsistensen. God til rester og daggammelt brød eller bakevarer. Ved å bruke damp til å varme opp igjen forhindrer du at matoverflaten tørker ut.

Anbefalt bruk:
  • Sett rist midt i ovnen
Lær mer om hvordan du bruker Steam Regenerating-funksjonen.
SteamBake / True Fan PLUS, Varmluft
Stek brød jevnt for en myk innside og sprø overflate med sporadiske damptilførsel. God til alle typer brøddeig.
Brødbaking
Stek brød jevnt for en myk innside og sprø overflate med sporadiske damptilførsler. God til alle typer brøddeig

Lær mer om hvordan du baker brød med damp.
Yoghurt
Få kremet, tykk hjemmelaget yoghurt.

Anbefalt bruk:
  • For ekstra syrlighet, damp yoghurt i lengre tid
Sous vide
Kok ved nøyaktig temperatur i vakuumforseglede poser for å få den beste smaken og konsistensen til grønnsaker, fisk, fjærfe eller kjøtt.

Lær mer om hvordan du lager mat med Sous Vide .


Forbereder

Ovnen din kan komme med flere praktiske funksjoner som er gitt for å spare tid og gjøre matlaging til bordet så enkelt som mulig. Å tine mat har aldri vært raskere eller enklere. Varm tallerkener før servering for å skape en restaurantopplevelse hjemme. Hold maten varm mens et annet element av måltidet fortsatt tilberedes eller du må utsette selve middagen på grunn av overraskende årsaker.

Tine frossen mat
Tin frossen mat forsiktig for å få den beste smaken når den er tilberedt. Ovnsvifte fordeler luften jevnt, og reduserer tinetiden med det halve sammenlignet med å la mat ligge ute på en benkeplate.

Anbefalt bruk:
  • Bruk det midterste nivået i ovnen
  • For best resultat, fjern maten fra emballasjen og legg den på en ovnssikker tallerken
Holde maten varm
Hold tilberedt mat varm og klar til å spises. Ovnen holder en jevn temperatur slik at maten ikke blir overkokt.
Tallerken oppvarming
Varm opp tallerkenene dine forsiktig før servering.

Anbefalt bruk:
  • For stablede plater, roter hvert annet minutt for å fordele varmen jevnt


Spesialtilbud

Ovnen din kan komme med funksjoner som lar deg lage visse spesialretter hjemme. Du kan enkelt lage pizzeria med kvalitetspizza, konservere frukt og grønnsaker, heve deigen din og koke sakte ved å bruke ovnens spesialfunksjoner.

Pizza
Stek deigen jevnt med en sprø skorpe. God til pizza, quiche, terte eller pai.

Anbefalt bruk:
  • Bruk bunnivået i ovnen
  • Forvarm stekebrettet mens ovnen varmes opp

Lær mer om hvordan du bruker pizzafunksjonen .
Bevare
Få saftig frukt og grønnsaker hermetisert ved lav temperatur.

Anbefalt bruk:
  • Bruk bunnivået i ovnen
  • For best resultat, bruk krukker som lukkes med en klemme. Unngå krukker med skrukork eller metallbokser
  • Pass på at glassene ikke beveger seg i ovnen
Slow Cook
Kok mat ved lav temperatur med lengre steketid for å bevare næringsstoffene, og få møre resultater. God til grønnsaksgryte eller brisket.
Heving av deig
Hjelper deigen til å heve med jevn varme og fuktighet før steking. Du kan bruke en mindre mengde gjær for å oppnå gode resultater innen 1-2 timer, avhengig av deig-ingrediensene.

Anbefalt bruk:
  • Bruk bunnivået i ovnen
  • Det er ikke nødvendig å dekke deigen
  • Unngå heving over lengre tid


For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.

Finn brukermanualen din
Finn brukermanualen din

Løs problem og finn instruksjoner, og annen dokumentasjon for produktet ditt.

Electrolux' smarte hjem
Electrolux' smarte hjem

Et smart hjem for Matlaging, Klesvask, Innemiljø og trygghet hele veien fra innkjøp til bruk for en bedre, og en mer behagelig og bærekraftig livsstil.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.