Problem
- Hvordan får du gjærdeigen til å heve i ovnen hvis ovnen ikke har heveprogram?
- Ovnshåndboken beskriver ikke hvilken innstilling/alternativ som kan brukes til heving av gjærdeig.
- Hvordan kan jeg bruke ovnen til å heve deigen?
Gjelder
- Ovner
- Komfyrer
Vedtak
1. Den ideelle temperaturen for gjæren å heve er mellom 30°C og 40°C.
Ved lavere temperatur tar det lengre tid før gjærdeigen hever.
2. Hvis apparatet ikke er utstyrt med et heveprogram, fortsett som følger:
- Sett ovnen på 30-40°C med alle typer varmeinnstilling.
- La ovnen varmes opp i ca. 5 minutter, og slå av ovnen.
- Sett så bollen med gjærdeigen i ovnsrommet. Ettersom gjærdeigen trenger fuktighet for å heve, dekk bollen med f.eks. en fuktig klut.
- Lukk ovnsdøren.
- Etter cirka 20 til 30 minutter skal deigen ha økt i volum og kan bearbeides videre som beskrevet i oppskriften.