Å lage fisk i en dampovn er så enkel som den er velsmakende. Damping holder fisken fuktig og fast og er raskere og mer uanstrengt enn du kanskje tror.
Smaksrik idiotsikker fisk
Totalt sett er anbefalingen å gå litt lavere på temperaturen, spesielt når det gjelder fiskefilet. Forsøk å holde temperaturen rundt 80 ° C når du damper fileter på Full Steam. Hvor lenge å dampe fisk avhenger av temperaturen på ovnen og kjernetemperaturen til fisken. Kokkens tips er å bruke en sonde slik at du kan følge kjernetemperaturen, disse varierer avhengig av fisken.
Det er ikke en eneste beste fiskefilet for damping eller den beste måten å dampe fisk på, prøv å dampe din egen favoritt! Et tips er å pakke fiskefileten inn i noe før du steker, for eksempel kål, sveitsisk sark eller tang. Du kan også prøve å tilsette litt krydder og olje før du pakker inn for å få enda mer smak.
Andre fisker
Hel fisk
Når du damper hel fisk bruker fuktighet høy eller fuktighet medium, forhindrer den forsiktige matlagingen fisken i å falle fra hverandre før den er ferdig i kjernen.
Fiskemouseline
Når du lager fiskemuskelinjer som terriner eller queneller, er dampen stor, da den har en mild innvirkning sammenlignet med kokende vann. Mousseline har en så følsom tekstur, og med damp faller den ikke fra hverandre eller blir sløv fra vannet.
Oppskrift: Havabbor i salt skorpe
Ingredienser til to personer
2 hele havbasser (400 gr. Hver), 2 kg aromatisk salt
Ingredienser til aromatisk salt
2 kg grovt salt, 1 sitron, 10 rosa peppercorns (tørket), 20gr blandede aromatiske urter (salvie, rosmarin og timian)
Tilbehør: Emaljebrett
Server med en side rett eller ditt valg, f.eks. Stekte poteter og grønnsaker
Trinn for aromatisk salt:
Vask og tørk de aromatiske urtene godt og hakk dem.
Bland urtene med rett salt, den revne sitronen (bare den gule delen) og de rosa pepperkornene.
Legg blandingen på et brett og stek den ved 120 ° C med statisk modus i 40 minutter, la den avkjøle.
Trinn for havabbor i salt:
Demonter fisken (forlater vekten), vask dem under rennende vann og tørk dem godt.
Fordel et lag salt på bunnen av brettet, legg havabboren og dekk dem helt til med resten av det aromatiske saltet.
Matlagingsinnstilling: Avhengig av ovnen din (med eller uten Steamify)
- Damp 130 ° C i 20 min Nivå: 2 eller
- Fuktighet Høyt 130 ° C i 20 min Nivå: 2
God smak gjort enkelt
Ovnene våre med SteamBoost tilbyr tre nivåer av damp. Dedikerte programmer for steking og steking samt ett program med bare damp for nye nivåer av smak, sprøhet og fuktighet.