Problem
- Kondens/vann/fuktighet samler seg inne i ovnen og mellom glasspanelene
Gjelder
- integrert ovn
- frittstående komfyr
Løsning
1. Reduser væsketilsetningen under matlagingen
2. Åpne døren umiddelbart etter tilberedningsprosessen
3. Ta ut maten umiddelbart etter du har slått av ovnen
4. Forvarm ovnen (avhengig av modell)
5. Tørk vekk kondens hver gang du bruker ovnen.
Se brukerveiledningen hvis nødvendig.
6. Kontakt et autorisert servicesenter
Hvis rådene over ikke løser problemet, anbefaler vi å anmode om et besøk av en servicetekniker.
Årsak
- Den nye generasjonen av ovner har en meget høy energieffektiv klasse, og er defor godt isolert. I daglig bruk betyr dette, for eksempel, at du må tilsette mindre vann under tilberedning av steker, fordi fuktigheten stort sett forblir i ovnen og blir ikke blåst ut slik den ble i eldre ovnstyper.
- Noen modeller er designet med et system som inkorporerer damp i matlagingsprosessen slik at maten blir mør innvendig og sprø på overflaten. Produktet sirkulerer luft og resirkulerer dampen konstant. Dette reduserer både tilberedningstiden og strømforbruket.
- En ekstra kjølevifte i ovnen eller ovnen sikrer en kjølig front, slik at fuktighet kondenserer på det kaldeste punktet som kondens og viser seg ofte som vanndråper.
- Fuktigheten forlater ovnen gjennom ventilasjonskanaler, inkludert døren. Damp kan sette seg som fuktighet i ovnsrommet eller på glasspanelene. Dette betyr at flekker og kondens kan danne seg mellom de to glasspanelene i døren. Flekkene forårsakes av fettpartikler som reagerer på kjøleluften.
- Fuktighet frigjøres når maten varmes opp i en ovn. Dette gjelder særlig for frosne matvarer.