Electrolux SensePro® induksjonstopp med trådløst steketermometer vil guide deg gjennom matlagingen med en rekke innstillinger og funksjoner. Passer til forskjellige matvarer og retter.
Bruke steketermometeret for første gang
Før du bruker steketermometeret for første gang, må du kalibrere den for å sikre nøyaktige avlesinger av temperaturen. Følg disse instruksjonene for å kalibrere SensePro® steketermometeret.
Slik bruker du steketermometeret
Sett steketermometeret inn i maten
Sett steketermometeret inn i maten til merket for minimumsnivå. For væsker, dypp steketermometeret i væsken 2-5 cm over merket for minimumsnivå for å få best mulig resultat på matlagingen.
Plassering av steketermometeret på kokekar
Plasser steketermometeret på kanten av kokekaret ved hjelp av "kroken" på den nedre delen av det sorte håndtaket. For å sikre optimal tilkobling mellom platetoppen og sensoren, plasser sensoren nær midten av induksjonstoppen. Hvis du lager mat på venstre side av induksjonstoppen, plasser sensoren i en posisjon klokken 1-3. Hvis du lager mat på høyre side av induksjonstoppen – plasser sensoren i en posisjon klokken 9-11.
Kontrollerer tilkoblingen til steketermometeret
Displayet på induksjonstoppen viser disse indikatorene som er styrken på forbindelsen mellom koketoppen og steketermometeret:
Hvis induksjonstoppen ikke kan kobles til steketermometeret, vil denne indikatoren vises . Flytt steketermometeret langs kanten av kokekaret for å etablere eller styrke forbindelsen. Induksjonstoppen oppdateres hvert 3. sekund for å finne en tilkobling.
Slik bruker du tipsene for matlaging
Velg ferdige oppskrifter og følg steg-for-steg-instruksjonene for biff, lammefilet eller laks. Du kan også bruke funksjoner som Sous Vide, Pan Fry, Termometer og Melting.
trykk for å få tilgang til menyen. For å navigere i menyen, bruk pilene < eller >.
Pan Stek | Stek med automatisk kontrollerte varmenivåer tilpasset maten du lager. Anbefales for å unngå overoppheting av mat eller olje.
1. Gå inn i menyen og velg Assistert matlaging > Funksjoner > Stekepanne.
|
Sous vide | Kok vakuumpakket mat ved lav temperatur for å bevare vitaminer og beholde smaken. Steketermometeret kontrollerer og opprettholder temperaturen. Anbefales til en rekke matretter som karri eller bouillabaisse. Slik bruker du det 1. Plasser steketermometeret på kanten av gryten. 2. Gå inn i menyen og velg Assistert matlaging > Funksjoner for induksjonstoppen > Sous vide . 3. Velg blant de forhåndsdefinerte mattypene, eller still inn temperatur og koketid manuelt. 4. Følg instruksjonene på induksjonstoppen. Godt å vite
|
Smelting | Smelt matvarer. Anbefales for smelting av sjokolade eller smør. 1. Gå inn i menyen og velg Funksjoner > Smelting .
|
Termometer | Ha kontroll på temperaturen på mat eller væske. Anbefales ved oppvarming av melk eller kontroll av temperaturen på babymat. Slik bruker du det 1. Sett steketermometeret inn i maten eller væsken. 2. Trykk på skjermen og velg Funksjoner > Steketermometer snarveier > Termometer. 3. Trykk på Start. Trykk på for å stoppe funksjonen og velg Stopp. Godt å vite
|
For mer informasjon om din spesifikke modell, se brukerhåndboken.
Nå som du har lært hvordan du bruker steketermometeret med din Electrolux SensePro® induksjonstopp, vil du kanskje vite mer om andre funksjoner på induksjonstoppen din